Erzincan İliç'te siyanürlü altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının ardından haber alınamayan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ederken tepkilerin çığ gibi büyüdüğü Kanadalı firma Anagold bir iş ilanı yayınlayararak eleştiri oklarını yeniden üzerine topladı. 

15 Şubat Cuma günü ilanı yayınlayan Kanadalı Anagold; facianın yaşadığı Erzincan için kalite kontrol, maden jeologu ve örnekleme gibi alanların da içinde bulunduğu toplam 8 birim için iş ilanı verdi. Şirket, durumun ortaya çıkmasının ardından ilanı yayından kaldırırken, ilanda "İnsanları önemseyen şirket kültürü" ifadesinin yer alması görenlerin dikkatini çekti.

"İLANDA "İNSANLARI ÖNEMSEYEN ŞİRKET KÜLTÜRÜ" YAZISI DİKKAT ÇEKTİ

Toprak kaymasının ardından madendeki tüm faaliyetlerin durdurulduğunu açıklamasına ve 9 işçi için arama faaliyetleri devam etmesine rağmen Linkedln üzerinden iş ilanı açan Anagold Madencilik A.Ş., bir kez daha tepkilerin odağı oldu.

Alınan bilgilere göre söz konusu ilanda "İnsanları önemseyen şirket kültürü" ifadesinin yanında şunlar yer aldı: "Dünya çapında hızla büyüyen altın madenciliği ve malzeme şirketimiz Anagold Madencilik için Maden Jeologu arıyoruz. Size şunları sağlayacağız:

CHP'li Murat Bakan dizide kullanılan silahları gerçek sandı! İstanbul Emniyeti'nden de açıklama geldi CHP'li Murat Bakan dizide kullanılan silahları gerçek sandı! İstanbul Emniyeti'nden de açıklama geldi

- İnsanları önemseyen bir şirket kültürü

- Altın madeni sektöründe dünyanın en ayrıcalıklı tesislerinden birinde kariyer yapmak

- Hem kişisel hem de mesleki gelişim için mükemmel öğrenme deneyimi ve fırsatlar

- Şirket desteği konaklama ve diğer avantajlar/ayrıcalıklar

erzincan-da-toprak-altindaki-isciler-aranirken-16859112_2902_m

TEPKİLERİN ÜZERİNE İLAN YAYINDAN KALDIRILDI

Durumun ortaya çıkması üzerine şirketin ilanı geri çektiği gözlemlendi. Şirketin Linkedln ilanında "Başvuruları artık kabul etmiyor" uyarısı yer aldı. Şirket "maden felaketi" olarak değerlendirilen olay hakkında en son yaptığı yazılı açıklamada "Şirketimiz, işçi sağlığı ve güvenliğini her zaman en üst düzeyde tutmayı taahhüt etmektedir. Bu nedenle, yaşanan olayın nedenlerini tam olarak anlamak ve benzer durumların tekrarlanmasını önlemek için gereken tüm adımları atmaya kararlıyız." ifadeleri kullanılmıştı.

Editör: Yudum Özel