TBMM'de mini torba yasa kabul edildi. Kabul edilen torba yasada emeklilere ek zam yapılması kararlaştırılırken refah payı zammına ek olarak en düşük emekli maaşı 10 bin lira seviyesine çıkarıldı. Asgari ücret desteği, kısa çalışma ödeneği düzenlemesi de torba yasada yer aldı. Düzenlemelerin yürürlüğe girmesinden sonra Meclis'in gündemi merak ediliyor. Konu ile ilgili açıklama meclisten geldi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç yaptığı son dakika açıklamasında torba yasa sonrası mecliste gündemin kademeli emeklilik, staj ve çıraklık mağdurlarına emeklilik olması gerektiğini söyledi. Kılıç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"SSK ve BAĞKUR emekli maaş artış oranını memur emeklisi ile eşitleyen kanun TBMM’de kabul edildi. Şimdi sıra EYT’de; kademeli emeklilik, staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili adaletsizliğin giderilmesinde"

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi Şubat 2021'den bu yana ilk defa geriledi Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi Şubat 2021'den bu yana ilk defa geriledi