PHILADELPHIA (AP) - Cumhuriyetçi başkan adaylığına yaklaşan eski Başkan Donald Trump, Cumartesi günü son derece sıra dışı bir mola verdi ve kendisini "Dünyadaki En Büyük Spor Ayakkabı Şovu" olarak tanımlayan "Sneaker Con "da Trump markalı yeni spor ayakkabılarını tanıttı.

Trump, Philadelphia Kongre Merkezi'nde ilk resmi Trump ayakkabısı olarak adlandırdığı ayakkabıları tanıtırken yuhalamaların yanı sıra alkışlarla da karşılandı.

Ayakkabı 399 dolara satılıytor

Arkasında Amerikan bayrağı detayı bulunan parlak altın rengi yüksek topuklu ayakkabılar, Trump markalı diğer ayakkabıların ve şişesi 99 dolara satılan "Victory47" kolonya ve parfümün de satıldığı yeni bir web sitesinde "Never Surrender High-Tops" adıyla 399 dolara satılıyor.

Cezanın ardından gelen lansman 

Habersiz lansman, New York'ta bir yargıcın Trump ve şirketinin 355 milyon dolar ceza ödemesine hükmetmesinden bir gün sonra gerçekleşti ve eski başkanın yıllarca serveti hakkında yalan söylediği, mali tablolarda servetini şişirerek bankaları, sigortacıları ve diğerlerini kandırdığı tespit edildi.

Bu ceza, Trump'ın kendisini cinsel saldırıyla suçlamasının ardından itibarını zedelediği gerekçesiyle yazar E. Jean Carroll'a 83.3 milyon dolar daha ödemesine karar verilmesinin ardından geldi. Faiz ödemeleriyle birlikte Trump'ın yasal borçları yarım milyar doları aşabilir ki bu miktarı ödemeye gücünün yetip yetmeyeceği belli değil.

Trump'ın sahneye çıkışı, Trump karşıtlarının yuhalamaları ve spor ayakkabı etkinliğine Trump kıyafetleriyle gelen destekçilerinin "USE!" sloganlarıyla karşılandı. Karşılıklı tezahüratlar zaman zaman Trump'ın konuşmasını duymayı zorlaştırdı.

Trump, bir çift altın ayakkabıyı havaya kaldırıp gösterdikten sonra podyumunun her iki yanına birer tane yerleştirdikten sonra tepkiler için "Bu odada çok fazla duygu var" dedi.

"Bu benim 12 yıldır, 13 yıldır bahsettiğim bir şey. Ve bence büyük bir başarı olacak" dedi.

Katılanlardan bazıları Trump'ın orada olacağından habersiz olduklarını söyledi ve sahnenin etrafında bir kalabalık toplanırken alışveriş yapmaya devam etti. İzleyicilerin çoğu şehirden olmadıklarını, bunun yerine yakın eyaletlerden ve Washington, D.C.'den geldiklerini söyledi.

Bu Trump'ın ilk para kazanma girişimi değil

Trump'ın 2022'de Beyaz Saray için üçüncü kampanyasını başlatmasından bu yana açıkladığı ilk para kazanma girişimi değil. Trump geçen yıl, fotoğraf düzenleme yoluyla kendisini bir astronot, kovboy ve süper kahraman gibi bir dizi çizgi film benzeri görüntüde tasvir eden bir dizi dijital ticaret kartından 100.000 ila 1 milyon dolar arasında para kazandığını bildirdi. Trump ayrıca görevde olduğu döneme ait fotoğrafları ve yıllar boyunca kendisine yazılmış mektupları içeren kitaplar da yayımladı.

Yeni spor ayakkabı web sitesi, Trump'ın 2023 mali açıklamasında sahip olduğunu bildirdiği bir şirket olan CIC Ventures LLC tarafından yönetildiğini söylüyor. Web sitesi yeni girişimin "siyasi olmadığını ve herhangi bir siyasi kampanya ile ilgisi bulunmadığını" belirtiyor.

Bir Trump sözcüsü, Trump'a katılım için ödeme yapılıp yapılmadığı da dahil olmak üzere etkinlikle ilgili sorulara yanıt vermedi.

Kan donduran cinayet: Kulağını ve gözünü yedi Kan donduran cinayet: Kulağını ve gözünü yedi

Kalabalıkta bulunanlar arasında, spor ayakkabı etkinliği için eyaletin kuzeydoğusundaki Monroe County'den gelen 21 yaşındaki Jonathen Santiago ve 20 yaşındaki Danea Mitchell adlı Trump destekçileri de vardı. Eski başkanı görmekten heyecan duyduklarını ve kalabalıkla etkileşimini övdüklerini söylediler. Spor ayakkabılar için de güzel sözler söylediler.

Kaynak: AP News