Donald Trump, ABD'de tekrar başkan olmak için yarıştığını ve Rusya'da tutuklu olan ABD'li gazeteci Evan Gershkovich'in serbest bırakılması için Rusya lideri Vladimir Putin'le olan yakın ilişkisini kullanacağını söyledi.

Truth Social adlı kendi sosyal medya platformunda yayınladığı mesajda Trump, 5 Kasım'da ABD Başkanı Joe Biden'ı yenilgiye uğratacağını ve ardından Wall Street Journal muhabiri Gershkovich'in serbest bırakılması için Putin'le temas kuracağını belirtti.

Kabe İmamı, Arafat'ta Müslümanlara Filistin için dua çağrısında bulundu Kabe İmamı, Arafat'ta Müslümanlara Filistin için dua çağrısında bulundu

Trump, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bunu kendi adına değil, fakat benim isteğim doğrultusunda yapacaktır. Herhangi bir karşılık beklemeden hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov ise konuyla ilgili soruya, "Putin'in şu anda Trump'la bir görüşmesi olmadığını" belirtti.

ABD'li gazeteci Gershkovich, geçen yıl mart ayında casusluk suçlamasıyla Rusya'da tutuklanmıştı. Putin, Gershkovich'in esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılabileceğini söylemişti.

Kaynak: Sözcü