Yüz binlerce işçi ve ailesini yakından ilgilendiren taşerona kadro konusu gündemden hiç düşmüyor. Seçim öncesi verilen vaatlerin başında gelen ve uzun zamandır çözüme kavuşturulmayı bekleyen taşerona kadro meselesi yüz binlerce vatandaşı maddi ve manevi olumsuz etkiliyor. 

Çalışma şartlarından memnun olmayan, geçim sıkıntısı yaşayan taşeron işçileri kadroya geçerek derin bir nefes almayı bekliyor. Yetkililere seslerini duyurmak adına sık sık sosyal medyada etkinlik düzenleyen kadro bekleyen taşeronlar birçok mecrada çalışmalar yürütürken taleplerinin yerine getirilmesini istiyor. 

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kadro bekleyen taşeronlar için seslendi. 

Şahin, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Sağlık-Sen MHRS için önerilerde bulundu Sağlık-Sen MHRS için önerilerde bulundu

"Taşerona kadroya 5 sene olmuş 5 sene öncede itiraz etmişiz Yanlış yapıyorsunuz demişiz Veriyorsanız ayrım yapmayın Bütün çalışanlara verin kadroyu Bir kısmını gözüyaşlı bırakmayın. Dinlemediler Yemekhane çalışanları, Bilgi işlem çalışanları, HBYS çalışanları, Kiralık araç şoförleri, Aile sağlığı merkezi çalışanları vb Türlü sebeplerle kadroya alınmadı 5 sene önce Facede paylaşmışım 5 sene sonra da aynı yerdeyiz. Yanlış yaptınız. Düzeltirseniz bir haksızlığı bitirmiş olacaksınız. İşte fırsat..."