2024’te geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesiyle kamu iş yerlerinde ek zam hareketliliği devam ediyor. Türk Harb-İş üyesi şube yöneticileri, ek zam talebiyle Ankara’ya yürüyor.

Türk Harb-İş Genel Başkanı Alaattin Soydan da yaptığı açıklamada, “26 binden fazla üyemizin aldığı ücretler bugünün koşullarında çok düşük kalıyor. Arkadaşlarımız ağır yaşam koşullarına karşı koyabilmek için mesai bitiminde merdiven altı tekstil atölyelerinde terzilik yapıyor, restoranlarda motokurye ve garson olarak çalışıyor, geçim sıkıntısı nedeniyle çalıştıkları iş yerlerinden istifa edip özel şirketlere geçiyor” demişti.

Bu kapsamda İstanbul Tersanesi Komutanlığı önünde toplanan şube yöneticileri, ekmeğine, geleceğine sahip çıkan herkesi mücadeleye çağırarak alkış ve sloganlarla Ankara’ya doğru yürüyüşe başladı.

Kayseri’de yürüyüş öncesi açıklama yapan Kayseri Şube Başkanı Şerif Efe Avcı, “Genel merkezimiz son başkanlar kurulunda tüm şube başkanlarının katılımıyla birlikte bir dizi eylem planı kararı almıştır. Bizlerde bugün ilk eylem planı olan Ankara’ya yürüyüş eylemi için toplandık. Tek amacımız üyemiz, vatan bekçilerinin hak ettiği ücret seviyesine bir an önce geçmesi, sürdürülebilir yaşam standardına kavuşmasıdır” ifadelerini kullandı.

Sakarya'daki BMC'nin işlettiği Tank Palet Fabrikasında da örgütlü olan Türk Harb-İş Sendikası, ücret ve bazı hak talepleriyle ilgili eylem sürecine başladı. Sendikanın Kocaeli'deki üyeleri Ankara yürüyüşünü başlattı.

Sakarya'da 25 yıllığına işletme devri BMC'ye yapılan 1. Ana Bakım Komutanlığı (Tank Palet Fabrikası) ile 14. İkmal Merkez Komutanlığı bünyesindeki işçilerin örgütlü olduğu Türk Harb-İş Sendikası; ücret adaletsizliği ve bazı hak talepleri sebebiyle eylemsellik süreci başlattı.
Fabrikaların yemekhanelerindeki protestolar, iş yeri terk etmeme gibi küçük çaplı eylemlerle süreci başlatan Türk Harb-İş Sendikası, Ankara'ya doğru yürüyüşleri ise bugün başlattı.

Memur-Sen, 1 Mayıs'ı Samsun'da kutladı Memur-Sen, 1 Mayıs'ı Samsun'da kutladı

Türkiye genelinde Milli Savunma Bakanlığına bağlı iş yerlerindeki çok sayıda çalışan sabah saatlerinden itibaren yürüyüşe geçti.

Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nda çalışmalar yürüten, Kocaeli'deki Gölcük Tersanesinde örgütlü olan sendika üyeleri de Türk Harb-İş Kocaeli Şubesi önünde toplandı.

Kocaeli Şube Başkanı Şakir Akçer sendika üyesi işçilere seslenirken dört gün sürecek olan yürüyüş eyleminin ardından 15 ocakta güm iş yerlerinde 1 saat iş yeri terk etmeme, 17 ocakta sesli protesto, 18 ocakta ise öğle paydoslarında yürüyüş yapacaklarını söyledi.

Salı gününden (yarın) itibaren Türk Harb-İş Sendikası Sakarya Şubesi üyesi işçilerin de Ankara yürüyüşüne katılması bekleniyor.

24 OCAK’TA MİTİNG DÜZENLENECEK

İşçiler, 15 Ocak’ta iş yerini geç terk etme, 17 ocakta yemek yememe eylemi yapacak. 18 Ocak’ta kent meydanlarında yapılacak açıklamalardan sonra 24 Ocak’ta ‘Büyük Ankara Mitingi’ düzenlenecek.