İzmir'de Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikasına üye metro ve tramvay çalışanlarının, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine dün başlattığı grev devam ediyor.

Tarkan'a 3 milyon, Gülşen'e 5 milyon!

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaya varamayan metro ve tramvay çalışanları, kamu parasını harcarken hassasiyet göstermediği iddia edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sitem etti. Çalışanlar, grevin vatandaşlar için ciddi mağduriyete neden olduğunu söyleyen Soyer'in grevden önceki eylemlerine dikkat çekti.

Soyer'in Tarkan'ın yaz konserine 3 milyon, Gülşen'in Yılbaşı konserine 5 milyon verdiği iddia edilmişti. Soyer, 10 Ekim 2015’te Ankara Garı’ndaki saldırıda hayatını kaybeden 103 kişinin heykelinin yapımı için de 1 milyon 915 bin liralık ihale açmıştı.

Konserlere ve heykellere harcanan onca kamu parasının metro ve tramvay çalışanlarının emekleri söz konusu olunca yeterli gelmemesi dikkat çekti.

"Bu iş yerinde grev vardır"

İzmir Metro AŞ adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasındaki 625 çalışanı ilgilendiren TİS görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine kentteki metro ve tramvay istasyonları dün "Bu iş yerinde grev vardır" yazısı asılarak kapatılmıştı.

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de geçtiğimiz gün yazılı açıklamasında teklif edilen ve istenilen ücretlere ilişkin "İzmir Büyükşehir Belediyesi metro ve tramvay çalışanları için Toplu İş Sözleşmesi teklifimiz; en yüksek giydirilmiş net ücret 25.009 TL, en düşük giydirilmiş net ücret 22.105 TL. En yüksek net ücrette 12.157'den 25.009'a çıkan teklifimizle önerdiğimiz artış oranı yüzde 105'tir.

"Türkiye'deki tek kamu işçileri grevini İzmir hak etmiyor"

İstenilen ise en yüksek giydirilmiş net ücret 39.685 TL, en düşük giydirilmiş net ücret 33.813 TL. Bu rakamların içine yol, Yemek ve izin ücretleri dahil değildir. Çalışanlarımıza önerdiğimiz rakamların Türkiye şartlarında pek çok kamu kurumundan ve özel sektörden daha yüksek olduğunu görüyoruz. Belki de Türkiye'deki tek kamu işçileri grevini İzmir hak etmiyor. İşçilerin taleplerini duyurabilecek yöntemler varken doğrudan greve çıkılması, üstelik de hafta başı başlatılması kentimiz ve hemşehrilerimiz açısından ciddi mağduriyete neden olmuştur. Sendika yetkililerini İzmir için sağduyuya davet ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.