Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş’in örgütlü olduğu fabrikalarda çalışan 150 bin işçiyi ilgilendiren MESS grup toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri bu ay başlayacak. Görüşmeler öncesi sendikalar MESS grup sözleşmesi taslağını hazırladı. 

Türk Metal'in MESS grup sözleşmesi taslağınının taleplerini yerine getirmediğini belirten Renault işçileri tepki gösterdi.

Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var... Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var...

Geçtiğimiz ay Türk Metal’in örgütlü olduğu fabrikalarda dağıtılan anketlerde düşük zam tekliflerinin yerine kendi taleplerini yazan Renault işçileri maddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek bekleme sabırlarının kalmadığını dile getirdi. İşçiler ek zam talebiyle yemekhanede tuzlukları, çatal ve kaşıkları masalara vurarak eylemlere başladı.

Renault işçileri Türk Metal'in MESS grup sözleşmesi hakkındaki taleplerini şu şekilde sıraladı: “Sözleşmeye kadar en az yüzde ek 40 zam. TİS’te en az yüzde 100 zam. Asgari ücret her arttığında, artış oranında zammın ücretlerimize yansıtılması.”

Mevcut çalışma şartlarından ve maaşlarından memnun olmayan Renault işçileri tepki göstereceklerini, haklarını alana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini ifade ediyor.