Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın başkent Budapeşte'deki görüşmelerinin ardından iki ülke arasında doğalgaz ihracatı konusunda anlaşmaya varıldı.

Türkiye'nin enerji alanında stratejik hedefleri ve doğalgazda merkez ülke olma vizyonu doğrultusunda BOTAŞ ile Macaristan devlet şirketi MVM CEEnergy arasında tarihi bir doğalgaz ihracat anlaşması imzalandığı bildirildi.

Yeniden Refah'ta istifa depremi! Bir bir terk ediyorlar Yeniden Refah'ta istifa depremi! Bir bir terk ediyorlar

Macaristan'da gerçekleştirilen törende tarihi anlaşmaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Macaristan Enerji Bakanlığı Kamu Yönetiminden Sorumlu Müsteşarı ve MVM CEEnergy Yönetim Kurulu Başkanı Gabor Czepek'in himayelerinde BOTAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özcan ile MVM CEEnergy Üst Yöneticisi Laszlo Fritsch'in imza attığı aktarıldı.

Türkiye'den Macaristan'a doğal gaz sevkiyatının gelecek yıldan itibaren başlamasının öngörüldüğü anlaşmada Türkiye'nin LNG altyapısının ve iki ülke doğal gaz depolama tesislerinin ortak menfaatleri çerçevesinde kullanılmasına dair iş birliğini içerdiği dile getirildi.

Anlaşma ile Türkiye ilk kez sınır komşusu olmayan bir Avrupa ülkesine boru hatlarıyla gaz ihracatı gerçekleştirecek.