12 Mart 2023 tarihinde düzenlenecek olan 95'inci Akademi Ödülleri (Oscar) için Türkiye'nin aday gösterilecek filmi belli oldu.

Merakla beklenen ödül törenine aday adayı olarak gösterilecek olan film, belirlenen 15 kişilik seçici kurul tarafından belirlendi. Edinilen bilgilere göre 2023 ödül töreni için Türkiye'nin adayı, film yapımcılığını Vildan Erşen'in, yönetmenliğini ise Tayfun Priselimoğlu'nun üstlendiği "Kerr" oldu.

İbrahim Tatlıses ile Mustafa Keser arasında sinirler geriliyor! İbrahim Tatlıses ile Mustafa Keser arasında sinirler geriliyor!

"Türkiye'nin bu yılki Oscar aday adayı Kerr seçilmiş. Aday olma ihtimali yok. Akademi filmi sonuna kadar bitiremeyebilir. Kurak Günler seçilse muhtemelen o da aday olamazdı, istediği yurt dışı başarılarına ulaşamadı. Şansı en yüksek film Klondike'dı ama Ukrayna'ya kaptırdık." yorumları yapıldı.

Filmin Konusu

Erdem Şenocak, Jale Arıkan, Rıza Akın’ın rol aldığı film Can’ın, yaşlı babasının cenazesi için geldiği kasabada bir cinayete tanık olması üzerinden gelişen olayları anlatıyor:

“Genç bir adam olan Can, babasının cenazesi için kasabaya geldiğinde kendisini beklenmedik durumların içinde bulur. Bir cinayete tanık olan Can, kendisini umursamayıp sakince olay yerinden ayrılan katil ile ilgili bildiklerini polislere anlatır. İfade vermesinin ardından polisler Can’ın kasabadan ayrılmasına izin vermez. Kasabada zaman geçirdikçe babasının tuhaf arkadaşlarıyla tanışmaya başlayan Can, bir gün ölen babasının terzi dükkanında katille yeniden karşılaşır. Büyük bir korkuya kapılan Can, bilinmeyen bir suçla itham edildiğini öğrendiğinde artık kasabadan kaçmaya karar verir. Ancak bu sırada ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilir.”