Toplum Yararına Programı ( TYP ) çatısı altında çalışan işçiler 9 aylık bir program dahilinde görev yapıyorlar. Bu programa katılanlar yılda 9 ay çalışabiliyor, sonrasında 3 aylık bekleme süresine tabi tutuluyorlar. TYP'liler Bekleme süresi sona erdikten sonra tekrardan 9 aylık sürece dahil olmaya hak kazanıyorlar. 

Bu süreç içerisinde birlikte görev yaptıkları iş arkadaşlarından hiçbir farkı olmadığını dile getiren TYP'liler ulaşabildikleri her yerden seslerini duyurmaya, mücadelelerini sürdürmeye çalışıyorlar. Düzenli çalışma hakkı ve güvence sahibi olmak isteyen TYP'liler MEB'e bağlı olarak temizlik ve güvenlik işlerinde görev alıyorlar.

9 ay çalıştıktan sonra 3 aylık süreç için başka bir iş kovalayan TYP çalışanları bu düzenden son derece şikayetçiler. Ve yetkililere seslerini duyurabilmek adına yoğun bir çaba sarf ediyorlar. Düzen sahibi bir işe sahip olmak kim istemez ki?

VEDAT IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi hakkında değerlendirmelerde bulunurken TYP çalışanlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Toplum Yararına Programların (TYP), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde uygulanmasının 9 ay daha uzatıldığını anımsatan Işıkhan, İŞKUR aracılığıyla vatandaşları istihdama doğrudan kazandırabilecek hizmetler sunduklarını söyledi.

TYP konusu hala net bir çözüme ulaşmadı. Mağdurların beklentisi ise meclis açıldığı zaman bu konunun acilen bir çözüme bağlanması yönünde.

Kamu çalışanlarına kötü haber! Personel servisleri kaldırılıyor Kamu çalışanlarına kötü haber! Personel servisleri kaldırılıyor