TYP kadro düzenlemesi Meclis'te görüşelecek mi? TBMM'de TYP işçilerine tam zamanlı çalışma kanunu var mı? Kamuda çalışan geçici TYP işçileri için son dakika açıklamalar neler? Tüm bu soruların yanıtları haberimizde....

Toplum Yaraına Programlar kapsamında çalışanlar 9 aylık program dahilinde görev alıyor. Bu süreç bittiğinde 3 ay sonra yeniden programa katılabiliyorlar. Bir katılımcı TYP'de maksimum 24 ay görev alabiliyor.  Çalışma süreçlerinde iş arkadaşlarından bir farkı olmadıklarını belirten mağdur işçiler sosyal medya mecralarında kadrı için seslerini duyurmaya çalışıyor. Sürekli olarak çalışma hakkı elde ederek güvence istiyorlar.

Ekonomik şartların zorlaştığı şu süreçte adil bir iş hakkı isteyem TYP çalışanları gerek sosyal medya gerekse diğer mecralarda kadro için seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Staj mağdurlarına büyük destek CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Staj mağdurlarına büyük destek

Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yeni müjdeler vereceğiz." demesi üzerine TYP işçileri müjdeli haberi beklemeye başladı. Uzun süredir kadro talep eden mağdurlar gözünü çıkacak yeni haberlere çevirdi. 

 TYP işçileri için müjdeli haber 

Daha önce hükümet kanadından EYT konusu kesin bir dille olmaz denilmişti. Ancak EYT düzenlemesi yasalaşarak yürürlüğe girmişti. Yaklaşık 100 bin taşeron işçisi kadroya geçeceği yönünde Bakan Bilgin'den açıklama gelmişti. Ancak TYP işçileriyle ilgili net bir açıklama yapılmadı.  TYP personelleri için de bu dönemde 2023 yılında içinde sürpriz adımlar gelebilir.  Ankara'dan gelen kulisler arasında TYP işçileri de var. 

Bu tür bir adım gelmesi, TYP kadro konusunda çalışma olması durumunda ise iscihaber.net olarak anında sizlerle paylaşacağız. TYP kadro konusunda hükümet ya da muhalefet partilerinden gelecek tüm açıklamaları haberlerimizde bulabilirsiniz.