Eğitim alanında yapılması beklenen değişiklikler arasında ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi beklenirken beş yılını kamuda ücretli olarak geçiren ve asgari ücretin altında maaş alan çalışanlar, gözünü bakanlığın yapacağı açıklamaya çevirdi. 

Ücretli öğretmenler için ek derse % 25 zam - Son Dakika Haberler

Kamu  kuruluşlarına bağlı olarak devlet dairelerinde ücretli öğretmen olarak ve saat sistemi ile çalıştırılan kişiler,  emsal dava kararlarından yola çıkarak geçmişe dönük primlerin iadesi davasını açtı.

Öğretmen maaşları nereden nereye geldi

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER GEÇMİŞE DÖNÜK PRİMLERİ İÇİN DAVA AÇTI

Kamu kurumlarında kadrosuz olarak istihdam ettirilen ücretli öğretmenler geçmişe dönük primleri için dava açtı. Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı yaptığı açıklamada, 

İlan ile öğretmen aranıyor

''Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği başkanı olarak Aksaray'da geçmişe dönük SGK primlerin iadesi ile ilgili kazanılmış davadan yola cikarak prim davasini açıyoruz. 2 Şubat cuma günü davamız açılacak. Bütün ücretli öğretmenler içinde inşallah hayirli olur. Milli Eğitim Bakanlığı biz ücretli öğretmenleri yarım yatan SGK primi ile yillarca hukuk dışı çalıştırdı. Emekli dahi olamayacak duruma geldik. Eyt geldi biz yine mağdur olduk.

Öğretmen maaşları nereden nereye geldi

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Prim davasini kazanip bakanlik bize hakkımız olani vermek zorundadir. Yıllarca devlemize hizmet ettik. Bu yastan sonra biz ne iş yapabiliriz. Taleplermizi onca kez bakanlığa ilettik ama kulaklar sağır, gözler kör oldu. Tek care olarak artik dava sürecine geçtik. Bir öğretmene verilen bu değeri ben dernek baskani olarak kınıyorum. Kabul etmiyorum. Bu emsal dava ile bütün arkadaslarimizda dava sürecine katilacaklar. İnşallah  bakanlık bu yaptığı yanlıştan döner bize bir an evvel haklarımızı iade eder. Kamuoyunun bilgisine sunuyorum.'' dedi.