ABD'de 14 yıl boyunca istihbarat görevlisi olarak çalışan David Grusch, Temmuz ayında yaptığı açıklamada, 4 yıldan fazla bir süre boyunca yaklaşık 40 tanıkla yaptığı görüşmeleri referans göstererek, hükümetin içinde "tanımlanamayan ve insan kaynaklı olmayan araçların bulunduğunu" iddia etti. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) da halk arasında "UFO" olarak bilinen tanımlanamayan hava olaylarını incelemek için özel bir komisyon oluşturdu. Pentagon'un Ocak 2023'te yayınladığı 2022 UAP Raporu'nda, çeşitli kurumlar ve ABD ordusu birimlerinin katkıları sonucunda toplam 510 UFO vakasının sınıflandırıldığı belirtilmişti.

Olayların ardından, Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, dün yaptığı bir basın açıklamasında, UFO'ları anlama çabalarını kamuoyuna açıklamak amacıyla Savunma Bakanlığı'na bağlı Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi (AARO) ile "www.aaro.mil" web sitesini oluşturduklarını duyurdu.

NASA, 280 ışık yılı uzaktaki bir gezegende hava olayları yaşandığını tespit etti NASA, 280 ışık yılı uzaktaki bir gezegende hava olayları yaşandığını tespit etti

Web sitesinde gizliliği kaldıracaklar

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, son gelişmelerle ilgili dün yaptığı açıklamada, artık gizliliği kaldırılmış ve kamuoyu ile paylaşılmaya hazır olan UAP vakaları hakkında bilgi sunacakları web sitesinin oluşturulduğunu belirtti. Ryder, bu yeni web sitesinin, videolar ve fotoğraflar dahil olmak üzere zengin bir içeriğe sahip olduğunu, ayrıca raporlama indeksleri, sık sorulan sorular bölümü, resmi raporlar, transkriptler, basın bültenleri ve toplumun faydalı bulabileceği diğer kaynakları içerdiğini açıkladı.  Ryder, Pentagon ve AARO'nun UFO çalışmalarını şeffaf bir şekilde kamuoyuna sunma konusundaki kararlılığını vurguladı.