Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortodoks Noeli nedeniyle Ukrayna savaşı için verdiği ateşkes kararının başladığı Rusya devlet televizyonu tarafından duyuruldu. 

ABD, Ukrayna'ya gizlice uzun menzilli füze üretiyor! ABD, Ukrayna'ya gizlice uzun menzilli füze üretiyor!

Moskova'nın saldırılarının başlamasından bu yana Ukrayna'daki ilk büyük ateşkesinde Rus askeri birlikleri cumartesi günü saat 24:00'e kadar çatışmaları durduracak.

Tek taraflı adım Rus Ortodoks Kilisesi'nin çağrısı sonrası ilan edildi.

''Rusya'nın ateşkesle hedefi Noel'de askerlerimizin ilerlemesini durdurmak''

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Putin'in Noel'de 36 saatliğine ateşkes uygulanması talimatını vermesini, Rusya'nın Donbas'ta Ukrayna ordusunun ilerleyişini engellemesi için yapılan bir hamle olarak değerlendirdi.

Görüntülü mesajıyla Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeleri değerlendiren Zelenskiy, "Şimdi, Noel'i Donbas'taki askerlerimizin ilerlemesini bir süreliğine durdurmak ve teçhizat, cephane ve askere alınanları mevzilerimize yaklaştırmak için bir kılıf olarak kullanmak istiyorlar. Bu ne verecek? Kayıp hesabındaki bir başka artış. Dünyadaki herkes, Kremlin'in savaşı yenilenmiş bir güçle sürdürmek için savaştaki bir mühleti nasıl kullandığını biliyor" açıklamasında bulundu.