Kamu kurumlarında işçi olarak çalışan üniversite mezunlarına  statü değişikliği yapılacak mı, açıklama yapılacak mı? Kendilerine verilmesi gereken, özlük hakları konusunda, çalışma başlatılmasını isteyen binlerce üniversiteli işçi, memur sınıfına geçmek istiyor.

Kamu kurum, kuruluşlarında, belediyeler ve Kit'lerde çalışan ve özlük haklarının verilmediğini ifade eden vatandaşlar, memur sınıfında çalışabilmek için çaba sarfediyor. işçiler, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora yapmış olmalarına rağmen vasıfsız işçi olarak kamu kurumlarında çalışmaktadırlar.  Hükümete herhangi bir yüklerinin olmadığını belirten mağdurlar, yılalrdır bekledikleri memur statüsüne kavuşamadıklarını belirtmektedirler.

Üniversite mezunu işçilerin sesini duyurmak için kurulan Üniversiteli İşçiler Platformu altında bir araya gelen üniversiteli işçiler, 4 Nisan 2007 yılında kabul edilen 5620 sayılı yasa kapsamında sözleşmeli personel düzenlemesi ile birlikte verilmesi gereken statü değişikliği hakkının iade edilmemesine tepki gösteriyor. 2015 yılında Toplu İş Sözleşmesi kapsamına alınmamalarıyla devam eden mağduriyetleri çalışma koşulları karşısında da görevde yükselme, unvan değişikliği ve tayin gibi haklardan yararlanamamalarıyla devam ediyor. Üniversiteli işçiler 2015 yılında karara bağlanan düzenlemenin yerine getirilmesini ve memur statüsüne geçirilmeyi talep ediyor.

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

TBMM'DE ONAYLANACAK MÜJDELİ HABERİ BEKLİYORLAR

Memur statüsüne geçirilmeleri halinde devlete ekstra bir yük oluşturmayacaklarını söyleyen üniversiteli işçiler mevcut koşullardaki yüklerinin daha fazla olduğunu söyledi. Memur statüsüne geçmek isteyen üniversiteli işçi sayısı binlerle ifade edilirken TBMM'de onaylancak olan müjdeli haberi bekliyorlar.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok devlet büyüğüne seslenen vatandaşlar, '‘Kamu maliyesine ilave bir yük getirmeden Yeni Türkiye Yüzyılını inşa etmede daha etkin rol oynayacak nitelikli ve yetişmiş kalifiye personel ihtiyacını karşılayacak olan üniversite mezunu kamu işçilerinin 2015 yılında imza altına alınan ancak henüz uygulama alanı bulmayan 3. Dönem Toplu sözleşmede 36/1 madde gereğince statü değişikliği talebimizi takdir ve tensiplerinize arz ederiz.’' cümleleri kullanıldı.