İstanbul merkezli 9 ilde elebaşılığını cezaevinde bulunan ''Türk Escobar'' lakaplı Urfi Çetinkaya’nın yaptığı silahlı organize suç örgütüne ilişkin “Kafes-44" operasyonları düzenlendi.

''Türk Escobar'' Urfi Çetinkaya'nın suç örgütüne operasyon: 42 gözaltı - 1

Operasyonlar sonucunda Rüstem ve Hakan Çetinkaya ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından Interpol kırmızı bülteni ile aranan H.Y.N.'nin de aralarında bulunduğu silahlı organize suç örgütü üyesi 42 şüpheli yakalandı.

Aksaray Belediyesinden emeklilere ücretsiz hizmet Aksaray Belediyesinden emeklilere ücretsiz hizmet

''Türk Escobar'' Urfi Çetinkaya'nın suç örgütüne operasyon: 42 gözaltı - 2

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 9 ilde elebaşılığını uluslararası zehir taciri ''Türk Escobar'' lakaplı Urfi Çetinkaya'nın yaptığı suç örgütüne ''Kafes-44'' operasyonu yapıldığını bildirdi. 
 

URFİ ÇETİNKAYA KİMDİR?

Urfi Çetinkaya, 12 Eylül 1980 darbesinde "arananlar" listesindeydi. Çetinkaya, 1989’da Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalandı ve tutuklandı, ancak 6 ay sonra tahliye oldu.

''Türk Escobar'' Urfi Çetinkaya'nın suç örgütüne operasyon: 42 gözaltı - 4

Urfi Çetinkaya, 2000 yılında ise ''Matador'' adı verilen operasyonla yakalandı, cezaevine kondu ancak 2003'te tahliye edildi.

''Son Tango'' adı verilen operasyonla tekrar tutuklanan Çetinkaya, bu tutuklanmasında ise 2012'te sağlık nedenleriyle cezaevinden tahliye edildi.

Bir operasyon sırasında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, tekerlekli sandalyeye bağlı bir şekilde yaşamını sürdürüyor. ''Uyuşturucu ticareti'' suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Urfi Çetinkaya geçen sene İstanbul Sarıyer'de bir adrese düzenlenen operasyonla yakalanıp tutuklanmıştı. 

Çetinkaya'nın yeri, saklandığı villaya her gün giden fizyoterapist sayesinde tespit edilmişti.