Sözcü TV'de Serap Belovacıklı'nın moderatörlüğündeki 'Aklın Yolu' programına katılan ekonomist Murat Muratoğlu, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Yurt içi ve yurt dışındaki enflasyon oranları arasındaki farkın, paranın değer kaybını sürdüreceği anlamına geldiğini belirten Muratoğlu, doların Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam edeceğini öne sürdü.

KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ!

Dolardaki artış eğiliminin süreklilik göstereceğini ve bu durumun kaçınılmaz olduğunu savunan ekonomist Murat Muratoğlu, doların TL karşısında 100 TL'yi bulacağını ifade etti. Öte yandan ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş de doların ne kadar olacağına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

DOLAR KURU NE KADAR OLCAK?

Dolar kurunda halen bir dalgalanma olduğunu belirten İslam Memiş, durumu şu şekilde açıkladı:

Bakan Bolat fahiş fiyat ve haksız ticaret hakkında konuştu: Denetimler devam ediyor Bakan Bolat fahiş fiyat ve haksız ticaret hakkında konuştu: Denetimler devam ediyor

"Mesela dolar/TL kuru 26-27 lira aralığında dengelenebilir. Burada belirleyici etken yine enflasyon olacaktır. Yabancı yatırımcılar ekonomi politikasını şimdilik izliyor. İkna olduktan sonra girişlerini hızlandırabilir. Ekonomi yönetiminin önceliği enflasyon olduğu için yabancı yatırımcıyı ikna edecek gibi duruyor. Çünkü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından kısa ve net bir mesaj verdi: “Kararlıyız!”

Şimdi sıra yabancı yatırımcıyı desteklemeye geldi. Özellikle teşvik ve destek programı için Eylül ayı bekleniyor. Eylül’de açıklanacak Orta Vadeli Program (OVP) piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Kamu bankalarından yatırımcıyı, üretimi ve istihdamı desteklemek için yeni paketler açıklanması beklenebilir. İçsel sorunlar yavaş yavaş yoluna girmeye başlasa da dışsal sorunlar yine bizim için problem olabilir. Kırılganlığımız sürdüğünden dışsal etkenlere karşı yapabileceğimiz çok şey yok. Kişisel görüşüm değişen bir şey yok. Sadece sancılı bir süreç içerisinde ekonomi yönetimi her gün yeni bir karar yayımlayarak mücadelesini sürdürüyor."