Aşk, ilişkiler ve maddi manevi değerleri anlatan Venüs, 23 Temmuz ve 5 Eylül tarihleri arasında retro hareketinde olacak.

Bir gezegenin retro hareketi, o gezegenin konularında yavaşlama,duraksama ve gerilemeye sebep olur. Venüsün aslan burcundaki retrosu özellikle ilişkiler konusunda sınanacağımız bir dönemi işaret eder. İlişkilerdeki sorunlar gün yüzüne çıkar ve egosal problemler yaşarız. Olumlu veya olumsuz atacağımız her adım sonrasında pişmanlık getirebilir. Özelliklede ilişkilerimizi bir üst seviyeye çıkarma konusunda biraz temkinli olmalıyız. Yine bu dönem evlenmekte çok uygun olmayacaktır. Çünkü retrolarda kafamız biraz karışıktır. İlişki adına attığımız adımlardan sonrasında pişmanlık duyabiliriz.

Değer duygularımızıda anlatan venüs bu süre zarfında kendi değerimizi sorgulamamıza neden olacaktır. "Değer görüyor muyum? Önemseniyor muyum? Acaba beni seviyor mu? gibi sorular zihnimizde dolaşıp duracaktır. Bu dönem sorunların temelinde değer yargılarımızın karşılanıp karşılanmadığı duygusu yatar. Bir ilişkinin bitişi veya duygusal bir kopuşun asıl sebebi ruhumuzun değer görmemesiyle ilgilidir. 

Retrolar kısa mola dönemleridir.Yarım bıraktığımız veya içimizde kalan duyguların bu dönem tekrar açığa çıkacağını gösterir. Bu yüzden eski partner veya arkadaşlıklardan geri dönüşler olabilir. Fakat bu dönem geri dönüş yapan kişilerle
tekrar başlattığımız ilişkiler kalıcı olmayacaktır. Aslında retrolar tamamlanmamış durumların tamamlanması, kapanmamış duyguların kapanması için birer fırsattır. Yeni herhangi bir duruma başlamak için uygun değildir.  Bu dönem geriye dönerek havada bıraktığımız işleri tamamlama ve retro bitiminde de yola yeni bir enerjiyle devam etme dönemleridir.

Güzelliğin ve estetiğin gezegeni venüs, bu süre boyunca; estetik, saç boyama, alışveriş gibi durumları desteklemez. Maddi ve manevi değerlerin dengede olmayışından kaynaklı satın alınan herhangi bir ürünün fiyatı değerinin çok üstünde olabilir veya o an çok güzel olduğunu düşündüğünüz bir kıyafet sonrasında hiç hoşunuza gitmeyebilir. 

Venüsün aslan burcundaki retrosu abartılı durumların öne çıkacağını gösterir. Keyfi harcamalarda artışlar olabilir. Döviz kurundaki hareketlilik dikkat çeker. Aşırı fiyat artışıyla karşı karşıya kalabiliriz veya artık problemli hale gelen bu fiyat artışlarına karşı yetkililer geriye dönük yapılan yanlışları farkedebilir ve tekrar bir düzenleme getirebilirler. 

Yalı Çapkını karakterleri hangi burç? Yalı Çapkını karakterleri hangi burç?

Bu dönem venüsün ve aslan burcunun gölge yönlerinden uzak durmamız gerekiyor. Abartılı ve bencil davranışlar, egosal çarpışmalar, narsistik hareketler, aşırı harcama yapma, dünyevi zevklere aşırı düşkünlük bize zarar verir.

Venüs aslan retrosunda daha önce yaptığımız davranışları değerlendirebilir ve hatalarımızı farketme şansı yakalayabiliriz. Kaybolan değerimizi ise geçmişe bakarak bulabiliriz.