Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gençlere vergisiz akıllı telefon vaadi kapsamında hangi cihazların bulunacağını açıkladı.

Mevcut hükümetin seçim vaadi olarak sunduğu gençlere ilk akıllı telefonlarında vergisiz satış kapsamı hakkında birçok söylenti dolanıyordu. En son Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Cari açığı düşünmeliyiz” diyerek kampanyanın yerli üretim akıllı telefonları kapsamasını planladıklarını belirtmişti. Şimdi Ulaştırma bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili yeni bilgiler verdi.

7 MİLYON ÖĞRENCİ BU KAMPANYADAN YARARLANABİLECEK

Her bakan konuya teker teker değinirken en son Ulaştırma ve Altyapı bakanı Abdulkadir Uraloğlu da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Hürriyet’ten Aysel Alp’in haberine göre Uraloğlu, şöyle diyor:

Fotoğraf makinesini aratmayacak en iyi akıllı telefonlar - ShiftDelete.Net

“ÖTV ve KDV’siz cep telefonundan, üniversite öğrencilerinin tamamı gelirlerine bakılmaksızın, yüksek okul ve açıköğretimde okuyanlar dahil, 7 milyon öğrenci yararlanacak. Aylık 10 GB bedava internetle birlikte başlayacak. Vergisiz telefon tüm model ve markaları kapsamayacak. Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için de bir üst sınır olacak.”

VERGİSİZ TELEFONDA YERLİ ÜRETİM ŞART

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gençlere vergisiz telefonun ayrıntıları gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gençlere vergisiz telefon için 15 model üzerinde çalışma yapıldığını söyledi. 

Buna göre gençlere ÖTV ve KDV’siz telefon çalışması kapsamı sadece yerli üretim yapan markaları kapsayacak. Cari açıktan dolayı Türkiye’de üretim yapan firmalar bu kapsama dahil edilecek. Türkiye’nin 60 milyar dolar cari açığı olduğu belirtilirken, hükümetin buna göre hareket edeceği ifade ediliyor.

KAMPANYA KAPSAMINDA BULUNACAK TELEFON MODELLERİ BELLİ OLDU

SAMSUNG

- Galaxy A70

- Galaxy A21s

- Galaxy A30

- Galaxy A01 Core

- Galaxy A52

REEDER

- S23 PRO MAX

- S19 MAX PRO S

- S19 MAX PRO

- S19 MAX

- P13 BLUE

Bakan Işıkhan açıkladı: İlaç raporlarıyla ilgili yeni düzenleme! Bakan Işıkhan açıkladı: İlaç raporlarıyla ilgili yeni düzenleme!

XİAOMİ

- Redmi 9C

- Redmi 9T 

- Redmi Note 10s

- Redmi 10 ( 2022 )

REALME

- Realme  C21

- Realme C21Y

- Realme C25

VİVO

- Vivo Y11s

- Vivo Y21s

- VivO Y53s

TLC

- TLC 20 SE

- TLC 20 E

- TLC L7

OMİX

- Omix X300

- Omix X500

INFİNİX

- Infinix Hot30i

- Infinix HOT20

- Infinix Note 30

- Infinix HOT 20i

- Infinix Note 12

- INFINIKS HOT 11 Play