Görev tanımı olmadan çalışmakta olan Yardımcı Hizmet Sınıfı personelleri, çalışma şartlarının ağır olduğunu ve işverenleri tarafından mobbinge maruz kaldıklarını dile getirirken YHS Platformu da konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

YHS personelleri; şef, amir, müdür kadrosu istemediklerine dikkat çektiler. Sadece bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak kanun düzenlenmesiyle sınavsız eğitim durumlarına uygun GİH (Genel İdari Hizmetler) ve THS (Teknik Hizmetler Sınıfı) memur kadrolarına geçiş yapmak istiyorlar. Açıklamada bu duruma değinen YHS çalışanları, sayılarının yaklaşık 110 bini bulduğunu belirterek aralarında büro işlerini yapabilecek ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu kişilerin de olduğunu açıkladı.

Eğitim durumlarına göre statü değişikliği yapılması talebinde bulunuyorlar!

YHS personelleri, eğitim durumlarına göre statü değişikliği yapılması talebinde bulunuyorlar. Bunun nedeni ise; eğitim seviyesi yüksek olan personeller, görevlerinde daha kalifiye işler yaparken, düşük eğitim seviyesindeki çalışanlar ise daha basit işlerde çalıştırılmaktadır. Bundan dolayı adil bir şekilde düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan çalışanlar, haklarının korunması için yetkililerden destek bekliyorlar.

YHS personellerinin motivasyonu yükselecek!

YHS personelleri taleplerinin karşılanması ve çalışma şartlarındaki iyileştirmeler düzeltildiğinde motivasyonlarının da artacağını düşünüyorlar. Bundan dolayı, yetkililerin YHS personellerinin çalışma koşullarını ve haklarını göz önünde bulundurarak adil bir şekilde davranmaları gerekmektedir.

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz