14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy sayımının sona ermesiyle birlikte bir kez daha gündeme geldi. 2023 seçimlerinde geçerli oyların salt çoğunluğunun sağlanmaması nedeniyle seçimin ikinci tura kaldığı kesinlik kazandı. Özellikle CHP'nin HDP ile işbirliği yapması birçok seçmen tarafından güvensizlik yaratırken AK Parti'nin HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisiyle ittifak kurması birçok vatandaşı sevindirmişti.

Resim

Son aylarda çalışan kuryelerin isyanı ve greviyle birlikte adından sıkça söz ettiren Yemek Sepeti'nin eski CEO'su ve kurucu ortağı Nevzat Aydın, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan eski kurumuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. 

HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partili'nin meclise girmesini hazmedemeyen Nevzat Aydın "Kadınlarımız için üzülüyorum. Zaten Müslüman bir ülkede yaşamanın gündelik zorlukları vardı. Bir de meclise saçmasapan fikirleriyle HÜDA PAR ve YRP girdi." dedi.

Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil

Aydın'ın paylaşımının ardından sosyal medyadan ''boykot'' çağrıları yükseldi. Kumandan isimli bir sosyal medya kullanısı da tepki gösterdi. 

Kumandan, "Biz tavrımızı göstersek onlar bunu yapamazlar ama biz buna benzer konularda umursamaz bir hale geldik. İçki satan mağazalardan alışveriş yapmayı mı dersiniz, haram olan eti satmayı mı dersiniz, kara cuma diye reklam yapan mağazaları mı dersiniz daha çok örnekleri var. Biz değerlerimizi yitirdik, biz bu şekilde olursak daha çok bizim değerlilerimize hakaret etme cüretinde bulunurlar. Yayın bu tweti yemek sepetini ifşa edin.. Kendi namıma ve çocuklarım, bu site üzerinden bir daha sipariş verirsem Allah belamı versin ..." dedi.