Türkiye'de son aylarda ehliyet affı  sık sık gündeme geliyor. Yaklaşık 1 milyondan fazla kişinin kapsam altında olduğu bilinirken vatandaşlar "bir defaya mahsus" af için taleplerini devlet yetkililerine iletiyor. Trafik kurallarına uymayarak ehliyetini kaptıran vatandaşlar sosyal medyada birlik olup etkinlikler düzenleyerek yetkililere sesleniyor.

Türkiye’de nüfusun değişimi: Doğurganlık hızı düşüyor, yaşlı oranı artıyor Türkiye’de nüfusun değişimi: Doğurganlık hızı düşüyor, yaşlı oranı artıyor

Ehliyetlerini kaybeden vatandaşlar mevcut ekonomik şartlarda maddi sıkıntılar yaşadıklarını ve geçinmekte zorlandıklarını, ehliyetleri olmaması nedeniyle de iş bulmakta güçlük çektiklerini belirtiyor. 

Aralarında şoförlük yapanların da olduğu ehliyet affı mağdurları mesleklerini icra edemezken geçim sıkıntısıyla baş başa bırakılıyor. Yıllardır şoförlük yapanlar ehliyetleri olmaması nedeniyle yeni bir iş bulmaya çalışırken aileleriyle birlikte geçim sıkıntısı yaşıyor. 

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, ehliyetine el konulanların bir defaya mahsus affedilmesi için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi sunduğunu açıkladı.

Sarıgül, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kanun teklifinin, insan canına kastetmeyen, yaralamayan ve madde bağımlısı olmayan herkesin bir defaya mahsus affedilmesini içerdiğini söyledi.

TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklifin desteklenmesi ve yasalaşması halinde ehliyetlerine el konulan, geçim kaynağı şoförlük olanların da tekrar işlerine dönme imkanı bulacağını dile getiren Sarıgül, ehliyeti alındıktan sonra işlerini kaybeden kamyon ve taksi şoförlerinin olduğunu belirtti.

Sarıgül, "Şoförlerimiz ehliyetlerine kavuşmak için uzun yıllardır bekliyorlar. TBMM'nin bu noktada bir düzenleme yapması şart. Ehliyet mağduru vatandaşlarımız ekonomik anlamda sıkıntı çekiyor. Ehliyet affı kanun teklifimin yasalaşması şoför esnafımızı mutlu edecektir" dedi.

İktidar kanadından ehliyet affına dair bir açıklama gelmezken muhalefetten destek gelmesi ehliyet affı bekleyen milyonlarca vatandaşı memnun etti. 

Ölümlü kazaya karışmayan kişiler sosyal medya hesaplarından yetkililere seslenmeye devam ederek bir defaya mahsus ehliyet affı çıkmasını talep ediyor. Yeni yıla girmeye az kalmışken hükümetin ehliyet affı konusunda nasıl bir tutum sergileyeceği de merak konusu oldu.