BAYRAKTAR KIZILELMA

Turbofan motorlu, gizlilik ve havadan havaya füze atabilme kabiliyetine sahip insansız savaş uçağıdır(iHA).

Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olan Bayraktar KIZILELMA, 5 saat havada kalış süresine sahiptir. Ayrıca 1500 kilogram faydalı yük kapasitesine sahip olan Kızılelma, gövde içinde taşıyacağı mühimmatları ile belirlenen hedeflere taarruz gerçekleştirebiliyor.

Yüksek manevra kabiliyetiyle dikkat çeken Kızılelma, görüş hattı ve görüş hattı ötesi haberleşme,otonom iniş kalkış, 30.000 Feet operasyonel irtifa, AESA radar ile yüksek durumsal farkındalık özellilerine sahiptir.

İlk uçuşunu 14 Aralık 2022 de gerçekleştirmiştir. Proje isminin açıklandığı gün Selçuk Bayraktar, ilk Kızılelma prototipinin üretim hattına girdiğini belirtti. Uçuşa hazır olan prototip ise Teknofest 2022 kapsamında ilk kez Samsun'da halka açık şekilde sergilendi.

"Türkiye'de Yılın Otomobili" seçiminde finalistler belli oldu "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçiminde finalistler belli oldu

BAYRAKTAR AKINCI 

Kendine özgü bükümlü kanat yapısıyla 20 metrelik bir kanat açıklığına sahip yüksek irtfia uzun dayanıklılık özelliğine sahip sınıfı Silahlı insansız hava aracıdır (SİHA) .

Çok sayıda milli akıllı mühimmat taşıyabilen Akıncı, taşıdığı elektronik destek podu, uydu haberleşme sistemleri, hava-hava radarları, engel tespit radarı, sentetik açıklıklı radar gibi özelliklerinin yanısıra 24 saat havada kalıma süresi ve 40,000 feet uçuş irtifası bulunmaktadır.

Savaş uçaklarının yükünü azaltan Akıncı, havadan bombardıman icra edebilme özelliğiyle 29 Ağustos 2021 tarihinde Türk Silahlı Kuvveteleri envanterine girmiştir.

Yerli ve milli olarak üretilen MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)-MK-82, Gökdoğan, Bozdoğan, SOM-A gibi mühimmat, füze ve bombayla donatılmıştır.

Tam otomatik seyir ve rota takibi özelliği, hassas otomatik kalkış ve iniş özelliği, otomatik taksi ve park özelliği bulunmaktadır.

İlk uçuşunu 6 Aralık 2019 tarihinde yapmıştır.

BAYRAKTAR TB2

Bayraktar TB2 Taktik Silahlı İnsansız Hava Aracı, keşif ve istihbarat görevleri için orta irtifa-uzun havada kalış süresi sınıfına giren insansız hava aracıdır. 

Üç yedekli aviyonik sistemleri ve sensör füzyon mimarisi ile tamamen otonom taksi, kalkış, iniş ve normal seyir kabiliyetine sahiptir.

500.000 saatten fazla uçan TB2, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2014’ten bu yana aktif olarak hizmet etmektedir.

Şu anda Türkiye ile beraber Katar, Ukrayna, Azerbaycan ve teslimat yapılan ülkelerin envanterinde yüzlerce Bayraktar TB2 S/İHA Platformu görev yapmaktadır.

Bayraktar TB2, Türk havacılık tarihinde havada kalma (27 Saat 3 Dakika ) süresi ve irtifa (25 bin 30 feet) rekorunu kırmıştır. Bayraktar TB2 bu ölçekte ihraç edilen ilk hava aracı ünvanını da taşımaktadır. 300 km'ye kadar haberleşme menziline sahiptir.

BAYRAKTAR DİHA

Bayraktar Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı (DİHA), keşif ve istihbarat görevleri için faaliyetler yürütebilecek Taktik İHA sınıfında bir hava aracıdır.

Araç, otomatik seyir uçuşu, otonom kalkış, otonom iniş ve yarı otonom seyir uçuşu yapabilmektedir. Bayraktar DİHA, elektrik motorlarıyla kalkış yaptıktan sonra seyir uçuş moduna geçecek, seyir uçuş modunda sadece yakıt motoru aktif halde bulunacaktır. İniş modu için dikey iniş, gövde üzerine iniş ve paraşütlü iniş olmak üzere üç farklı opsiyon bulunmaktadır.

Hava aracı, otomatik rota takibi, hedef takibi, çember atma ve eve dönüş modlarını gerçekleştirebilen uçuş kontrol sistemine sahiptir.

BAYRAKTAR MİNİ İHA

Bayraktar Mini İnsansız Hava Aracı Sistemi tamamen özgün ve milli olarak geliştirilmiş elektronik, yazılım ve yapısal bileşenleri ile Türkiye’nin ilk mini robot hava aracı sistemidir.

İlk olarak 2007 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hizmetine sunulmuştur. Yabancı ülkelerde geliştirilmiş rakiplerine nazaran birçok gelişmiş özelliği bulunan Mini İHA Sistemi zor coğrafi ve meteorolojik koşullar altında dahi kullanılabilmektedir.

Tamamen milli ve özgün bir tasarımıma sahip olan BAYRAKTAR Mini İha, Bugüne kadar 100,000 üzerinde operasyonel uçuş sortisi gerçekleştirmiş güvenilir ve etkin bir sisteme sahiptir.

Silahlı Kuvvetlerimizin envanterine girmiş ilk milli hava aracı olmasının yanında ihraç edilen ilk hava aracı olma özelliğine sahiptir.

KEMANKEŞ Mini Akıllı Seyir Füzesi

KEMANKEŞ, stratejik hedeflere karşı kullanılmak üzere Baykar tarafından milli ve özgün mini akıllı seyir füzesidir. KEMANKEŞ, adını; attığı okla en zorlu şartta dahi hedefi tam isabetle vuran tarihimizdeki okçulardan alır.

KEMANKEŞ, 1 saat havada mini akıllı seyir füzesi sahip olduğu jet motoru sayesinde süratle yol alarak düşman gerisindeki en riskli hedeflere karşı etkinlik gösterir. Ayrıca yapay zekâ destekli otopilot sistemi ile otonom uçuş yapabilmektedir.

KEMANKEŞ, tüm görüş hattı haberleşmesini bağlı olduğu platform ile sağlar. Böylece elde ettiği tüm telemetri bilgilerini ve kamera görüntüsünü platform üzerinden yer kontrol istasyonuna ileterek verilerin takibini mümkün kılar.