Kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan YHS personelleri, yaşadıkları adaletsizlik konusunda acilen düzenlemeler yapılmasını istiyor. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında "Yardımcı Hizmetler Sınıfında" görev yapan kamu çalışanları, ünvanlarına ilişkin görev tanımlarının belirgin olmaması nedeniyle ağır şartlar altında çalışıyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli ünvanlarda (teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, terzi, berber, garson, bahçıvan, şöför, bekçi, vb.) görev yapan Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki kamu görevlileri, yaşadıkları mağduriyetin görmezden gelinmesine karşı çıkıyor.

Belediye şirket işçilerinden kadro çağrısı!

2018 yılında kadro diye 696 KHK ile şirketlerden tekrar belediye şirketlerine geçirilen ancak kadrolu olmanın avantajlarından faydalanamayan belediye şirket işçileri, hakları için mücadele etmeye devam ediyor. Bakan Bilgin'in konuyla ilişkin yaptığı açıklama binlerce belediye şirket işçisini heyecanlandırırken, sosyal medya hesaplarından yetkililere yapılan çağrının ardı arkası kesilmiyor.

Meslek kodu mağdurları kazanılmış haklarının korunması için oturma eylemi yaptı! Meslek kodu mağdurları kazanılmış haklarının korunması için oturma eylemi yaptı!

"90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor"

Seçimin yaklaşmasıyla birlikte birçok mağduriyet çözüme ulaşırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada 1 milyon işçiye daha önceki yıllar kadro verildiğini ve o düzenlemeden 90 bin işçinin yararlanmadığına vurgu yaptı.

Bakan Bilgin açıklamasında " Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Tayin hakkı ne zaman çıkacak?

696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen yaklaşık 700 bin sürekli işçi tayin hakkı talep ediyor 696 sayılı KHK ile kadroya geçen çalışanlara tayin hakkı verilmemektedir. Bu durum, işçilerin yaşamak zorunda oldukları il ve işyerlerine geçememelerine, sosyal bağlarının zedelenmesine hatta aile birliklerinin bozulmasına neden olmaktadır. Mağdurlara tayin hakkı tanınması, yaşadıkları mağduriyet sona erdirilmesi için hükümete sesleniyorlar.

696 sayılı KHK tayin hakkı ne durumda?

kamu çalışanları için geçerli olan tayin hakkı, 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilere de verilmesi gerekir. Ancak mevcut mevzuata baktığımızda 696 KHK'lı işçilerin nakil, terfi, tayin veya görevde yükselme hakları yoktur.