YHS personelleri Meclis'ten umutlu!

Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) kaldırılacak mı? - İşçi Haber

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) personelleri genel idari hizmetler ve teknik hizmetler sınıfına geçirilerek ardından tüm personel ve çalışanların eğitim durumu göz önünde bulundurularak uygun kadrolara atanmak istiyor.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı personellerinden hükümete çağrı: Kadroya geçmek  istiyoruz - Son Dakika

Bilindiği üzere konunun çözüme kavuşması için çeşitli partilerin milletvekilleri tarafından kanun teklifi verilmişti. Meclis kürsüsünde her defasında dillendirilen konulardan olan statü değişikliği, için kurumlarda çalışan personeller gelecek müjdeli haberi beklemeye başladı.

Kamunun yalnız emekçileri: YHS'liler genel idari hizmet kadrosu istiyor

YHS PERSONELLERİNİN VERİLMEYEN HAKLARI

1- Görev Tanımı Yok
2 Mesai Ücreti Yok
3-Eğitim Durumları Yok Sayılıyor
4- Kariyer Hakkı Olmayan
5-Ek Göstergesi Yok

Kamunun Üvey Evlatları Yardımcı Hizmetler Sınıfı

Birçoğu üniversite mezunu olan kişilerin Mübaşirlerin GİH kadrosuna geçirilmesinin ardından, vatandaşlar Cumhurbaşkanı Kararı ile GİH kadrosuna geçiş işlemi yapılması konusunda bir kez daha seslendi.

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI PERSONELLERİN ÇIĞLIĞI - Haber Alternatif

Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te

 Mübaşirlerde Resmi Gazete'de yayımlanan 2019/50 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Mübaşir kadro unvanının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 .ncı maddesinin birinci fıkrasının Genel İdari Hizmetleri sınıfı başlıklı (1) bendi kapsamına alınmasına karar verilmişti.

Kamudaki Yardımcı Hizmetler Personeli Bir Üst Kademeye Geçmek İstiyor -  Memurlar.Net

YHS PERSONELLERİNDEN ABULHAMİT GÜL'E ÇAĞRI!

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Nihat Zeybekçi'yi ziyaret etmesinin ardından YHS personelleri Gül'e seslenerek konunun çözüme kavuşturulmasını istedi.

AK Parti Listesi'nde dikkat çeken detay! Abdulhamit Gül Listede neden yok?  - Gaziantep Pusula Gazetesi

Abdülhamit Gül yaptığı açıklamada,

Grup Başkanvekillerimiz Sayın Özlem Zengin ve Sayın Muhammet Emin Akbaşoğlu ile Genel Başkan Yardımcımız Sayın Nihat Zeybekçi'yi ziyaret ettik. Nihat Başkanımıza, Bakanımıza çalışmalarında başarılar diliyorum,'' şeklinde açıklama yaptı.