Zafer Partisi'nden staj ve çırakların dün düzenlediği dev mitinge destek!

1999 öncesinde staj ve çırak adı altında girdikleri kurumlarda büyük mağduriyet yaşayan ve 4a tescil başlangıç tarihi SGK başlangıcı sayılmayan mağdurlar, dün 14:00 İstanbul-Kartal'da büyük ''istanbul mitingi'' düzenledi.

Staj ve Çıraklık Federasyonu Genel Başkanı Murat Bal'ın başkanlığında düzenlenen miting'e Tüm Türkiye'deki illerin temsilcileri de katıldı. 

Kartal meydanda hak ve adalet arayışı çağrıları ile slogan atan mağdurlar Murat Bal Başkanlığında hükümete seslendi. Miting alanını hınca hınç dolduran 13.721 Staj ve Çıraklık mağduru 10 Aralık İnsan Hakları gününde. İstanbul Kartal'dan yıllardır giderilmesi beklenen mağduriyete çözüm getirilmesi için TBMMM'ye seslendi.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

Staj ve çıraklık gençlerin mesleki deneyim kazanmaları açısından büyük önem teşkil etmektedir. Konunun çözülmesi için birçok partinin milletvekili TBMM'de kanun teklifi sunarken, çoğunluk oylar ile reddedilmesinin ardından vatandaşlar mağdur edildi. Hükümetin EYT yasasını çıkartmasının ardından, milyonlarca vatandaş emekli olmak için gün sayarken, Staj ve Çıraklar kanunda yapılan değişiklik ile 4a tescil tarihi, SGK başlangıcı sayılmadı.

Konunun çözülmemesinin ardından sosyal medyadan Staj ve Çıraklık Fedrasypnu adı altında topalan mağdurlar, federasyon başkanı Murat Bal önderliğinde gerek meydanlarda gerek sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar ile 4a tescil başlangıç tarihinin SGK başlangıç tarihi sayılması için mücadele vermeye devam ediyor.

ZAFER PARTİSİ'NDEN STAJ VE ÇIRAKLARIN YAPTIĞI MİTİNGE DESTEK!

1999 öncesinde staj ve çırak adı altında girdikleri kurumlarda büyük mağduriyet yaşayan ve 4a tescil başlangıç tarihi SGK başlangıcı sayılmayan mağdurlar, dün 14:00 İstanbul-Kartal'da büyük ''İstanbul mitingi'' düzenlemesinin ardından Zafer Partisi  1. Bölge Ankara Milletvekili Adayı Esmaül Hüsna Aslan dün staj ve çırakların yapmış olduğu mitinge destek verdi.

ZAFER PARTİLİ ESMAÜL HÜSNA ASLAN: “ŞİMDİ GERÇEKLERLE YÜZLEŞME SIRASI  İKTİDARDA VE İKTİDAR SEÇMENİNDE”

Sosyal medya hesabından yapyığı açıklama ile destek verdiğini dile getiren Hüsna, ''Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu'nun düzenlediği mitingin arkasındayız. Hükümet, çırak ve stajyerleri yok sayma politikasından acilen dönmelidir! Devletin görevi mağdur yurttaşlarını korumaktır! Bu hukuksuzluğu sona erdirin!'' Şeklinde açıklama yaptı.