2022 FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği) Dünya Kupası, 21 Kasım'da başlayacak. Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Katarlı yetkililer turnuva için güvenlik planları kapsamında daha anlayışlı olacaklarını belirtti.
Emniyet ve Güvenlik Operasyonlar Komitesi Başkanı Tümgeneral Abdülaziz El Ensari "Irk, din, cinsiyet, uyruk ya da cinsel tercih ayrımı yapmadan herkesi turnuvada memnuniyetle ağırlayacağız" dedi. Ancak LGBTQ+ gruplarını temsil eden gökkuşağı bayraklarına taraftarları korumak adına el konulabileceğini söyledi.

İngiliz basınından siber saldırı açıklaması: Önemli veri ihlali yaşandı! İngiliz basınından siber saldırı açıklaması: Önemli veri ihlali yaşandı!

Ensari'nin açıklamasına göre yetkilile daha affedici olmak üzere eğitiliyor.

Birçok yerel polis memurunun Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında dünyanın diğer ülkelerindeki turnuvalara gönderildiğini anlatan Ensari, başka ülkelerden de polislerin turnuva güvenliğine destek olarak ülkeye geleceğini, bu kapsamda Türkiye'nin de 3 bin polis memuru göndereceğini aktardı.

Ülkede eşcinsel birliktelikler yasak olsa da LGBTQ çiftlerin turvunada hoşgörüyle karşılanacağını, bu konuda bir ayırım yapmayacaklarını ifade eden Ensari gökkuşağı bayrağına ilişkin olarak "Eğer bir taraftar gökkuşağı bayrağı taşımak isterse ve ben onu elinden almışsam bu ben o kişiyi aşağılamak istediğmimden değil, onu korumak için alırım" dedi.