Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi kuruluyor! Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi kuruluyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavına katılmak isteyen öğretmenlerin başvuru tarihini kaçırmaması gerekiyor. Başvuru süreci bugün sona erecek olan sınava, Bakanlık tarafından belirlenen şartları sağlayan öğretmenler başvurabilecek. Başvurularını tamamlayan öğretmenler, sınav tarihinin açıklanmasını bekleyecek. Sınav, 2023 yılında online olarak gerçekleştirilecek.

BAŞVURU İÇİN SON GÜN BUGÜN

MEB Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı için başvuru süreci devam ediyor. Adaylar, 25 Eylül'den beri başvurularını yapabilmektedir. Başvuru yapmak isteyenler, 4 Ekim saat 23.59'a kadar https://basvuru.meb.gov.tr/ internet adresini ziyaret ederek başvuru formunu doldurabilirler.

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

2023 yılında Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavına girecek adaylar için önemli bir duyuru yapıldı. Sınav, 19 Kasım 2023 Pazar günü online olarak yapılacak. Sınav saat 10.00’da başlayacak ve saat 13.00’te bitecek. Sınavda adaylara 100 adet çoktan seçmeli soru yöneltilerek 135 dakika süre tanınacak. Sınav sonucunda 100 puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı kabul edilecek.

Engelli adaylar, sınav tedbir hizmeti almak için başvurularını yenilemeli. Sınav çevrim içi yapılacak ve tedbirler engel türlerine göre değişecek. Yenileme işlemi 11-16 Ekim 2023 tarihlerinde https://basvuru.meb.gov.tr/ adresinden yapılacak.