"Çıraklık ve stajyerlik çocuk işçiliğin yasal kılıfı haline geldi" "Çıraklık ve stajyerlik çocuk işçiliğin yasal kılıfı haline geldi"

700 Bin 696 KHK 4D kamu işçisi tam 5 yıldır eş tayini mağdurudur.  Bu süreçte eş durumu tayin hakkı bekleyen mağdurlar hükümetten gelecek müjdeli haberi bekliyor. 

2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü'nde imzası bulunan Konfederasyon Başkanları taşeron işçilerin kadroya dahil edilmesi ve kadroya geçen işçilere tayin hakkının verilmesi için imza altına alınan sözleşme maddeleri uygulanmamıştır. 

2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü'nde yer alan maddeye göre, “696 sayılı KHK kapsam dışında bırakılan aklt işveren işçilerin (taşeron) Kamu Kurum ve Kuruluşların istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilecektir. ”

detail-photo-fancybox-0

2021 yılındaki sözleşmenin uygulanmaması nedeniyle binlerce kişinin mağdur olduğunu söyleyen İşçi Haber takipçisi şu ifadelerle durumunu aktardı:

696 KHK ile taşerondan kadroya geçen 4D kamu işçileri mazeret tayinine hakkı olmadığı için 5 yıldır eşinden yuvasından çocuğundan ayrı yaşıyor. Eş durumu, sağlık, engellilik, anne baba sağlık durumu ve deprem bölgesinde depremden etkilenen 4D kamu işçilerinin mazeret tayini sorununun çözümü konusunda yardımlarınızı bekliyoruz. Sayın Bakanım bakanlığınız ve İşçi Konfederasyonları arasında 2021 ve 2022 yıllarını kapsayan kamu çerçeve protokolünde 9 madde ile yer almasına rağmen ilgili madde yasalaşmadı.  2,5 yaşındaki kızımdan ayrı yaşıyorum Allah rızası için duyun sesimizi.... "