Bilindiği üzere EYT yasası 8 Eylül 1999 öncesine düzenleme getirilmesinin ardından, vatandaşlar emekli olmanın hayalini kurdu. Ancak yasanın kanunlar kapsamında tam çıkmadığını belirten 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, bu yasaya dahil edilmediklerini ve konunun adaletli bir şekilde çözülmediğini belirtti. Peki, EYT'ye 5000 ve kısmi emeklilik mağdurlarının hakları iade edilecek mi? 

EYT'de tüm bilinenler değişti! Prim gün sayısı ve yaş şartı artık böyle  uygulanacak

EYT yasası TBMM'de görüşülüp sonuçlanmasının ardından kabul edildi. EYT kapsamında prim gününü tamamlayan vatandaşlar emekli olurken, 5000 prim ve 3600  kısmi emeklilik mağdurları yasa dışı bırakıldı.

EYT bitti, kısmi emeklilik başladı! 3600 prim günü yeter: İki şartla 7500  TL maaşınız hazır!

Kısa süre önce yapılan Kabine Toplantısı'nda emeklilere verilecek olan tek seferlik ikramiye konuşulurken 5000 ve kısmi emeklilik mağdurlarının gündeme gelmemesi tepki çekti. 5000 ve Kısmi Emeklilk mağdurları sosyal medyadan Tag etkinlikleri düzenleyerek hükümetten kendileri içinde adımlar atılması için çalışma başlattı.

EYT'de son dakika gelişmesi: Yasa, Erdoğan'ın önünde - Dünya Gazetesi

Günümüze gelindiğinde ise verilen sözler yerine getirilmeyerek binlerce vatandaş mağdur edildi. Emekli olabilmek için yüksek faizli krediler çekti. Ancak emeklilik şartı ile ilgili verilen sözlerin yerine getirirlmemesi ve kanunun değişmesinin ardından vatandaşlar yapılan bu adaletsizlik için sosyal medya hesaplarından çalışma başlattı.

EYT bitti, kısmi emeklilik başladı! 3600 prim günü yeter: İki şartla 7500  TL maaşınız hazır!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DESTEK!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) yasasından yararlanamayan 5000 prim ve 3600  kısmi emeklilik mağdurları, haklarını istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Adayı Özgür Özel daha önce Meclis kürsüsünde yapmış olduğu açıklamada, EYT yasasından yararlanamayan 5000 prim ve 3600 kısmi emeklilik konusunda hükümeti eleştirdi.

CHP'li Özel: Güvenlik vetosu yiyen 4 danışman, Gezi'de fotoğraf paylaşmış

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları bu yasaya dahil edilmediklerini ve konunun tam olarak çözüme kavuşturulmadı. 8 Eylül 1999 öncesi kazanılmış ancak iade edilmeyen. Peki, EYT'ye 5000 ve kısmi emeklilik mağdurlarının hakları geri verilecek mi?Emeklilikte Yaşa takılanlar (EYT) yasasının eksik çıkmasının ardından milyonlarca vatandaş mağdur edildi.

EYT-EF Başkanı Lastikci: Emekli sadaka istemedi - Söz Bursa

ARZU LASTİKÇİ'DEN HÜKÜMETE ÇAĞRI!

EYT-EF Başkanı Arzu Lastikçi sosyal medya hesabından başlattığı çalışmada 5000 ve kısmi emeklilik vurgusu yaptı. Yapılan açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na seslenen Lastikçi, meselenin kapanması için mücadele verdiklerini ve yasanın eksik çıktığına yönelik açıklamalarda bulundu.

EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Lastikçi: EYT meselesi kökten  çözülmeli - Elips Haber

750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor! 750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor!

İnandık, borçlandık Sayın Bakan Vedat Işıkhan, “Kötü senaryoları kafanızdan atın, Prime takılanlar olmayacak 99 öncesi şartlar neyse o"dedi Sayın Vedat Bilgin. Yapılan açıklamaya inanan EYTli eksik günlerini tamamlamak için borçlandı. Hakkın, sahibine verilmesini istiyoruz.'' diyerek bir kez daha mağduriyetin çözülmesi için hükümete çağrıda bulundu.

EYT'lilere ortalama 8 bin 733 lira maaş bağlanacak - Ekonomim

5000 VE KISMİ EMEKLİLİK AĞDURLARINA ÇÖZÜM GELECEK Mİ?

Hükümetin getirdiği yeni yasalar ile kanunun eksik çıkması, emekli olmak isteyen vatandaşları mağdur etti. Emeklilikte yaşa takılanlar konusunun kesin olarak bitmediğini dile getiren vatandaşlar, ayrım yapılmadan eşit bir şekilde konunun çözüme kavuşması için bekliyor. Devlet tarafından konunun çözüleceğine yönelik söz verilmesine rağmen, ilgili bakanlıktan konunun muhattapları değişitiği zaman söylenen sözlerin havada asılı kalması, yıllarca vatandaşları mağdur etti.

Emeklilikte yaşa takılanlar: EYT sorunu nedir, kaç kişi yararlanacak, SGS  nasıl etkilenecek? | Euronews

5000 PRİM GÜNÜNÜ DOLDURANLAR EMEKLİ OLACAK DENİLMİŞTİ!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili kanun teklifinin olduğunu, 08.09.1999 tarihinden önce sigorta girişi olanların kanun teklifi ile, EYT’lilerin, yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde emekli olabilmeleri için düzenleme yaptıklarını ve sigortalılık gün sayısı ve prim ödeme gün sayısı şartı devam ederek yaş şartının kalkacağını söylemişti. 

Yılmaz TUNÇ (@yilmaztunc) / X

NALAN ESMERAY'DAN KISMİ EMEKLİLİK MAĞDURLARINA DESTEK!

Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği Genel Başkanı Nalan Esmeray, kısmi emeklilik mağdurlarına destek vermeye devam ediyor. 5000 ve kısmi icraat bekliyor tagi ile sosyal medya hesabından destek veren Esmeray konuya önelik çözüm önerisi getirilmesi için yürütülen çalışmalara destek veriyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den taşeron işçilerle ilgili  açıklama - Adalet TV - Türkiye'nin adalet platformu