İki AB diplomatı, Avrupa Komisyonu ile AB üye ülkeleri arasında bu hafta sonu yapılan görüşmelerin ardından, Avrupa Birliği'nin yıl sonuna kadar Rus petrolü ithalatını yasaklayacağı duyuruldu.

Avrupa Birliği, Rusya'nın Ukrayna'yı iki ay önce işgal etmesi nedeniyle Rusya'ya karşı altıncı bir yaptırım paketi hazırlığında...

Paketin Rus petrolünü, Rus ve Belarus bankalarını ve ayrıca daha fazla kişi ve şirketi hedef alması bekleniyor.

AB'nin yanıtını koordine eden Komisyon, Çarşamba günü Brüksel'de yapılacak AB büyükelçileri toplantısı için yaptırım planını sağlamlaştırmayı hedefliyor.

AB enerji bakanları da konuyu görüşmek üzere Pazartesi günü Belçika'nın başkentinde bir araya gelecekler.

AB diplomatları, bazı AB ülkelerinin 2022'nin sonundan önce petrol kullanımına son verebildiğini, ancak diğerlerinin, özellikle daha güneydekilerin fiyatlar üzerindeki etkiden endişe duyduğunu söyledi.

Diplomatlar, Rusya petrolünün en büyük alıcılarından biri olan Almanya'nın 2022'nin sonundaki kesintiye katılmaya istekli göründüğünü, ancak Avusturya, Macaristan, İtalya ve Slovakya gibi ülkelerin hala çekinceleri olduğunu belirtti. 

Diplomaside bir ilk! Yapay zeka destekli Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tanıtıldı Diplomaside bir ilk! Yapay zeka destekli Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tanıtıldı

Kaynak: Reuters