Sözleşmeli Erbaş ve Er Derneği Başkanı Abidin Kocabuğa, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan er ve erbaşların kamuda istihdam edilmesi için Meclis ile temaslarını sürdürüyor. Abidin Kocabuğa Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgur Ceylan'ı ziyaret ederek, askerlerin özlük haklarında iyileştirme yapılması için görüşme gerçekleştirdi.

Asker hayatında 7 yıl gibi belli bir kıdemi dolduran sözleşmeli erlerin yönetmelik gereği, memuriyet ataması hakkı bulunmaktadır. 6191 sayılı kanuna rağmen konunun çözülmemesinin ardından er ve erbaşlardan tepki gecikmedi.

Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var... Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var...

Vatan savunmasının sözleşmesi olmadığını dile getiren askerler, askeriyedeki garnizonluklarda zorluk çektiklerini, mobing ve baskılara mağruz kaldıklarını belirtti. Konuya ilişkin daha önce açıklamada bulunan Muharrem İnce yaptığı açıklamda, erlerin hakkı olan kadro sözünü yerine getireceğini ve Sözleşme feshi yenilenmeme gibi sorunları çözeceğini belirtmişti.

2023 yılı sözleşmeli er maaşları ne kadar oldu? Sözleşmeli erler ne kadar  maaş alır? - Kamu Gündemi

Kamuda şubelerinde 3. yılını doldurmuş sözleşmeli erlerin doğrudan aday memur olabileceği açıklanınca, sözleşmeli personelin kadroya geçmesi için gerekli şartlar sorgulayan askerler hakkında, kadro konusu tatışılmaya başlandı.

MSB 16 bin sözleşmeli er ve erbaş alımı yapacak: Başvurular ne zaman  yapılacak? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamada “Mahalli idareler dahil sözleşmeli personelin kadroya geçişlerinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacak. Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecek. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor." söylemleri askerleri beklenti içerisine sokmuştu.

MSB sözleşmeli er alımı başvuru nasıl yapılır? 2021 KKK, DKK, HKK sözleşmeli  er alımı şartları neler?

ABİDİN KOCABUĞA'DAN MECLİS'E SÖZLEŞMELİ ERLER İÇİN ZİYARETTE BULUNDU!

Sözleşmeli Erbaş ve Er Derneği Başkanı Abidin Kocabuğa önderliğinde memuriyet hakkı için mücadele eden sözleşmeli er ve erbaşlar, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan askerlerin kamuda istihdam edilmesi için Meclis ile temaslarını sürdürüyor. Kocabuğa Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgur Ceylan'ı TBMM'de ziyaret ederek, askerlerin özlük haklarında iyileştirme yapılması için görüşme gerçekleştirdi.

Sözleşmeli er alımı süreci başladı! Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli  er başvuru şartları nelerdir? - Sözleşmeli Er Haberleri - Galeri - Ekonomi

Abidin Kocabuğa yapmış olduğu açıklamalarda, ''TBMM'de milli savunma komisyon üyesi ve Çanakkale milletvekili sayın Özgür Ceylan vekilimiz ile sözleşmeli erbaş ve er kardeşlerimizin memurluk atamaları eve çıkma kanunun uygulanması, maaş iyileştirmesi, tabanca, refakat, meyil izni, ada ve metin tazminatı, mazaret atamaları, şehit aileleri ve gaziler için kira yardımı, derece kademe ilerlemesi, ek gösterge vb. konularda desteklerini istedik inşallah bu sorunların kısa zamanda çözülmesi için desteklerini vereceklerini ilettiler. Her zaman sözleşmeli erbaş ve er derneği genel başkanlığı olarak yanınızdayım,''dedi.