TBMM Genel Kurulunda, parti başkan vekilleri söz alarak gündemin ana maddelerini tartıştılar. AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, imar affı yasası tartışmasını Meclis'e taşıdı. Peki Yasa çıkmayacak mı?

TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine devam edileceğini hatırlatan Gül, afetlerde şehirlerin ayakta kalmaları çin çalışmaların devam edileceğine dair açıklama yaptı.

Bu yıl imar barışı gelecek mi? İmar affı 2023 çıktı mı, çıkacak mı? -  Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Bilindiği üzere, 2018'de imar affı yasası ortaya çıkmıştı. Mülkiyet ve imar sorunu olarak adlandırılan, imar almadan yapılan yapılar veya imar alınmış ama daha sonra eklentiler yapılmış yapılar için getirilen yasadır. İmar barışı, vatandaşın yıllardır oturduğu yerlere meşruiyet kazandıracak bir düzenlemedir.

 İmar affı mı geliyor? İşte imar affı hakkında bilinmeyen son detaylar! -  Dünya Gazetesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin 2018'de yaptığı bilgilendirmede, yüz binlerce vatandaşın yerleştirilme sorunları nedeniyle hükümet ile karşı karşıya geldiğini açıklamıştı. Bu konunun çözümü için İmar Barışı adı altında, Yapı Kayıt Belgesi verilmesi planlanmıştı. Yapı kayıt mağdurları ve devlet kurumları arasında sonuca varılmadığından, davalardan dolayı vatandaşlar hala mağduriyet yaşıyor.

Metruk binaların yıkılmasına ilişkin teklif TBMM'de

Vatandaşların müteahhitler tarafından kandırılarak imar izni olmayan evler satın alması, imar affı mağduriyetin ortaya çıkmasına sebep oldu. Sürecin yetkililer tarafından takip edilmemsi ve hükümetin konu ile ilgili somut adımlar atmaması, milyonlarca vatandaşı evlerinden çıkartılma korkusuyla karşı karşıya bırakırken, diğer yandan mahkeme süreçlerinin bitmemesi, yapı kayıt mağdurlarını çıkmaza soktu.

Memur öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istiyor? Memur öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istiyor?

İlimizde Metruk Binalar Yıkılıyor

AK PARTİLİ ABDULHAMİT GÜL İMAR AFFINI MECLİS'E TAŞIDI! YASA ÇIKMAYACAK MI?

TBMM Genel Kurulunda, parti başkan vekilleri söz alarak gündemin ana maddelerini tartıştılar. AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, imar affı yasasını Meclis'e taşıdı. Peki Yasa çıkmayacak mı? TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine devam edileceğini hatırlatan Gül, afetlerde şehirlerin ayakta kalmaları çin çalışmaların devam edileceğine dair yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti:

Bakan Gül: Bağımsızlığınız ve tarafsızlığınıza asla gölge düşürmeyin - Son  Dakika Haberleri

"Emperyalistler mazlum halkın karşısında mutlaka ve mutlaka yenilmeye mahkumdur. Mazlumlar, zalimlere diz çöktürecektir. Küresel sistem adalet vermekten uzaktır. BM'nin aldığı onlarca karar, İnsan Hakları Evrensel Beyannameleri neden Filistin için işlemiyor. Neden oradaki çocuklar, siviller için işlemiyor? Kimden gelirse gelsin sivillere yönelik her türlü saldırıyı da kınıyoruz. Dinine, kimliğine bakmadan biz bu kınamayı yapıyoruz. Hiçbir şekilde siviller, çocuklar öldürülemez. Gelin imar hukukunu anayasal düzeye çıkaralım. Anayasaya 'imar affı yapılamayacağına' ilişkin düzenlemeyi hep beraber getirelim. Bunu anayasal bir norm haline getirelim,'' dedi.