Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, asker vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinde kadrosuz olarak çalışan ve 37 yıldır bekledikleri kadro mücadelesinde askerlerin en büyük destekçilerinden olan Tilkici, ''Kahraman Uzman Çavuşlar Devlet büyükleri tarafından verilen sözlerin yerine getirilip biran önce kadroya geçmeyi bekliyor,'' dedi.

UZMANLAR FEDERASYONU BAŞKANI ALİ TİLKİCİ,

Emeklilikte Tarihe Takılanlar Derneği (ETTDER) kademeli emeklilik için Meclis'te! Emeklilikte Tarihe Takılanlar Derneği (ETTDER) kademeli emeklilik için Meclis'te!

Uzun yıllar boyunca Türk Siliahlı Kuvvetleri bünyesinde, ülke içinde ve dışında vatanına hizmet eden uzman çavuşlar, kadro mücadelesi devam ediyor. Hükümetin, 37 yıldır kadro isteyen uzman çavuşların taleplerini yerine getirmemesi asker vatandaşların tepkilerine sebep oldu.

Uzman Çavuşlar Günü ne zaman? Uzman Çavuşlar Günü mesajları

Kadro istekleri seçim öncesi Meclis gündemine gelmesine rağmen kabul edilmedi. Uzman Erbaş Kanunun Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifini sunan Murat Bakan'ın imzası da kanunun çıkması için yeterli olmadı. Oylamada kanun teklifi reddedilirken, uzman çavuşların kadro hayalide başka bahara kaldı. Askerler, haklarını aramak için farklı platformlara yönelen vatandaşlar imza kampanyaları ve tvit çalışmalarıyla çözüm beklemeye başladı.

🇹🇷🇹🇷UZMAN ÇAVUŞ DESTEK 🇹🇷🇹🇷 (@AvcUmur) / X

UZMAN ÇAVUŞLARIN İSTEKLERİ

1-Uzman çavuşlar kadro istiyor

2-Mesleki güvence istiyor

3-Özlük haklarının düzeltilmesini istiyor

4-926 kanununa tabi olmak istiyor

Uzman Çavuş Nedir ve Nasıl Olunur? Uzman Çavuş Olma Şartları Nelerdir ve  Yaş Sınırı Var Mı?

ALİ TİLKİCİ UZMAN ÇAVUŞLARIN KADRO HAKKINI YİNELEDİ!

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, asker vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinde kadrosuz olarak çalışan ve 37 yıldır bekledikleri kadro mücadelesinde, askerlerin en büyük destekçilerinden olan Tilkici, ''Kahraman Uzman Çavuşlar Devlet büyükleri tarafından verilen sözlerin yerine getirilip biran önce kadroya geçmeyi bekliyor,'' dedi. 

Daha önce yapmış olduğu açıklamada ise, kadro talebini yineleyen Tilkici,'' Bu Vatan için Can veren Kol, Bacak göz verene Mesleki güvence verilmez mi?'' şeklinde, gündem yaratan açıklamalarıyla, uzman çavuşları yanlız bırakmadığının altını çizdi.

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici; “Askerlik noterden ibaret  değildir”

ALİ TİLKİCİ KİMDİR?

Aslen baba tarafından Kayseri İli, Yahyalı İlçesi nüfusuna kayıtlıdır.Memleketi Yahyalı İlçesi İmam Hatip Lisesi mezuniyetinin ardından 1989 ve 1990 seneleri arasında Kars İli Sarıkamış İlçesi 57. Komando taburunda askerlik görevini tamamlamıştır.

1993 yılında ise Uzman Erbaş sınavlarını kazanan Ali Tilkici Hakkari Dağ ve Komando Tugayına bağlı4. Komando Tabur Komutanlığı ile Uzman Çavuşluk görevine adım atmıştır.
Daha sonra Hatay İskenderun 5. Komando Taburu, Tunceli 4. Komando Tugay Komutanlığı ve Kayseri 1. Komando Tugayında görev yapmıştır.

Dünya Uzman Çavuşlar Günü bugün! Uzman Çavuşlar Günü anlam ve önemi nedir?  - Sabah

UZMAN ÇAVUŞLAR KİMLERDİR?

En az lise veya dengi okul mezunu olup, muvazzaf askerlik hizmetini çavuş rütbesi ile tamamlayan ya da en az ilkokul mezunu olup, uzman onbaşılıktan uzman çavuşluğa geçmiş olan kişilerdir.