Altın piyasasında son durumu analiz eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu. İsrail ile Filistin arasındaki çatışmanın altın fiyatlarını yükselttiğini belirten Memiş, gram altının daha da yükseğe çıkabileceğini ancak bu seviyelerin alım için uygun olmadığını söyledi. Memiş, altın fiyatlarının düşmesi için Ortadoğu'daki gerilimin azalması ve merkez bankalarının faiz politikalarının değişmesi gerektiğini ifade etti. Altın, dolar, Euro ve borsa hakkında da değerlendirmelerde bulunan Memiş, piyasaların dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Piyasalara dair açıklamalarda bulunan İslam Memiş, "Hamasİsrail savaşı dünyanın gündeminde olmaya devam edecek. TCMB ve ECB'den faiz artırımları bekleniyor. Bu hafta volatilite oldukça yüksek olacak. Bu hafta yatırımcı hangi bant aralıklarını takip etmeli" dedi.

ALTIN YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK

"Gram altın bin 867 lira seviyesinden kapanış yapmıştı." diyen Memiş, "Bin 780-bin 880 lira aralığını takip edeceğim. Bu hafta bin 800 lira seviyesinin altına sarkmasını bekliyorum (fiziki). Sonra yukarı yönlü hareketlerini sürdürür. Borsanın iki haftalık rallisini altın, iki haftada fazlasını verdi." ifadelerini kullandı."Ons altın bin 980 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı" diyen İslam Memiş, "Kısa vadede negatif. Bu hafta bin 938-bin 981 dolar aralığını takip edeceğim. Önce bir gerileme, sonra 2 bin dolar seviyesinin üzerine ataklar yapar. Son bir düzeltme sonrası 2 bin dolar seviyesini görebiliriz." dedi.

Otomotiv satışları nisanda düştü: 75 bin araç satıldı Otomotiv satışları nisanda düştü: 75 bin araç satıldı

Altın fiyatları 24 Ekim Salı günü yükselişe geçti. Çeyrek ve gram altın fiyatları bugün piyasada ne kadar, kaç TL? Bu soruların cevaplarını sizler için hazırladık. İşte güncel 24 Ekim altın fiyatları alış satış listesi...

Gram altın fiyatı Alış: 1.785 TL Satış: 1.785 TL

Çeyrek altın fiyatı Alış: 2.994 TL Satış: 3.038 TL

Yarım altın fiyatı Alış: 6.006 TL Satış: 6.076 TL

Tam altın fiyatı Alış: 11.974 TL Satış: 12.102 TL

Cumhuriyet altını fiyatı Alış: 12.223 TL Satış: 12.408 TL