Sayıları yaklaşık 20 bin kişi olan ve uzun zamandır özlük hakları ve sağlık çalışanı sıfatıyla anılmak isteyen ASM Grup Elemanları eşit işe eşit maaş, eşit özlük hakkı talep ediyor.

Genç Sağlık Sendikası Aile Sağlığı Merkezi Çalışanları Komisyon Başkanı Büşra Şahiner, mağduriyetlerini dile getirdi ve bunların artık çözülmesini şu şekilde istedi:

Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar

‘’ASM Grup Elemanlarını hep hak arayışıyla görürsünüz. Ancak bu sefer ‘’İşsiz kalıyoruz.’’ diyoruz. Mağduriyet giderilsin diye mücadele ederken her geçen gün yenileri ekleniyor. Yüzlerce sağlıkçı işsiz kalıyor. ‘’Cari gider’’ artışı bahane edilerek hiçbir sebep gösterilmeden ‘’işten atılan’’, ‘’işten kovulan’’, ‘’kapının önüne konan’’ sağlıkçı tükenmek üzere Sayın Fahreddin Koca’nın cari giderinin bakanlığa başlanacağını duyurmasıyla ASM Grup Elemanları tedirgin. Sebebi ise yapılacak bu köklü değişimde yine sayılmak. Bizler yapılan bu çalışmada hem mali hakları hem özlük haklar gibi her anlamda bakanlık güvencesi altında çalışmak istiyoruz. İstek diyoruz ama şarttır. ASM sadece ‘Grup Elemanı’ değildir, o; sağlıkçıdır, hemşiredir, ATT’dir, tıbbi sekreterdir, temizlik personelidir. Hakkettiğinden daha azını kabul etmez, asgari düzeyde hiçbir iyileştirme aldığı eğitimin karşılığı değildir. Talebimiz açık ve nettir. Adalet ve eşitlik ilkesinin korunduğu Sağlık Bakanlığı çatısı altında branş ayrımı yapılmaksızın, yarı zamanlı/tam zamanlı farkı gözetmeksizin toplanıldığı norm kadrodur.’’ sözleriyle istek ve ihtiyaçlarını dile getirdi.