Öğretmen adayı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e gönderdiği mektupla 2021 KPSS ile atama bekleyen binlerce öğretmenin sesi oldu.  Atama bekleyen öğretmenşlerin atama hayalinin gerçekleşmesi temennisi ile kaleme alınan mektupta "Vatanımıza, milletimize faydalı gençler olarak ülkemizin dört bir yanında göreve hazırız!" sesleri yankılandı. 

İşte o mektup...

Sayın bakanımız Mahmut Özer.

Bakan Tekin'den yeni müfredat açıklaması: Kademeli bir geçiş öngörüyoruz Bakan Tekin'den yeni müfredat açıklaması: Kademeli bir geçiş öngörüyoruz

Bu mektubu ülkesine karşılıksız seven ve 2021 KPSS ile atama bekleyen binlerce öğretmenlerin adına kaleme alıyorum.  Atama bekleyen öğretmenlerin atama hayalinin gerçekleşmesi temennisiyle kaleme aldığım bir mektup olarak görmenizi istirham ediyorum. Bizler zorlu şartlarda okuduk, atanmak için masa başında yıllarımızı verdik. Atama olacağını söylediniz günden beri buruk bir sevinç içerisindeyiz. Atama duyurusu ve takvimlerinin henüz yayınlanamaması sadece bizim değil tüm sevenlerimizin endişe duymasına neden oluyor. Bakanım, Atama bekleyen öğretmenler olarak atama olacak sözünüze güveniyoruz ve bizleri daha fazla belirsizlik içerisinde bırakmayacağınızdan şüphemiz yok. Hayatımızın seyri tamamen atama haberine göre ilerliyor. Her gün atama bugün gelir mi?Yarın gelir mi? Endişeler ne zaman biter? diye başlıyor. Sayı ve kontenjan belirsizliği yüzünden önümüzü göremiyoruz.

Bizler bir an önce öğrencilerinize kavuşacağımız tarihi sizlerden duymak istiyoruz. 2021 KPSS ile 50.000 öğretmen ataması ve adil kontenjan talep ediyoruz. Eğitim sistemimizin en büyük sorunu olan “ücretli öğretmen” konusunun son vermenizi, öğrencileri nitelikli öğretmenler ile buluşturmanızı rica ediyoruz.

Bugüne kadar binlerce atama yaparak binlerce aileyi sevindiren devletimizin yine binlerce aileyi sevindiriceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Öğretmenin umudu devlettir. Bayramdan önce bizleri sevindirin bakanım, Yüzümüz Gülsün istiyoruz, aksi halde her gün bizim için buruk geçecek. Atama bekleyen öğretmenlerin bir düşü var: canımızdan çok sevdiğimiz öğrencilerimize kavuşmak. Vatanımıza, milletimize faydalı gençler olarak ülkemizin dört bir yanında göreve hazırız. Atama bekleyen öğretmenlerin sesini duyduğunuz için size minnettarız. Son olarak da mektubumu şöyle bitirmek istiyorum: sınıfımızda olmadığımız her gün, biz yok yazıyoruz. Sevgilerimle ve saygılarımla…