"Çıraklık ve stajyerlik çocuk işçiliğin yasal kılıfı haline geldi" "Çıraklık ve stajyerlik çocuk işçiliğin yasal kılıfı haline geldi"

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzman çavuş olarak görev yapmış ve zorunlu sebeplerden dolayı mesleklerinden ayrılmak zorunda kalan eski uzman çavuşlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92'nci maddesine dayanarak atanma taleplerini dile getiriyor.

Uzun yıllar boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yaparak mesleki deneyim kazanan uzman çavuşlar, çeşitli zorunlu sebepler nedeniyle işlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92'nci maddesi kapsamında atanma hakkına sahip oluyorlar. Ancak, bugüne kadar bu hakkın kullanılması için herhangi bir somut adım atılmamış durumda.

Bu uzman çavuşlar, sözleşmelerini fesh ettikten sonra tekrar görev yapma haklarına sahip olmalarına rağmen, atama yapılmaması nedeniyle mağdur durumda olduklarını dile getiriyorlar. Gerekli yasal düzenlemelerin yapılmaması, emeklerinin karşılığını alamayan eski uzman çavuşları hayal kırıklığına uğratıyor.

Konuyla ilgili uzman çavuşlar, atama sürecinin başlatılması ve haklarının korunması için yetkililerden çözüm bekliyor. Uzman çavuşlar, bu durumun bir an önce değerlendirilmesi ve adaletin sağlanması için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Peki atama yapılacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mehmet Tahtasız, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzman çavuş olarak görev yapanların memuriyet kadrosuna atanması konusunu Meclis'e taşıdı. Tahtasız, uzman çavuşların haklarının verilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda atılacak adımların önemine dikkat çekti.

Meclis gündemine getirdiği konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız, uzman çavuşların uzun yıllar boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaparak önemli bir mesleki deneyim kazandıklarını belirtti. Zorunlu sebeplerden dolayı işlerinden ayrılmak zorunda kalan bu uzman çavuşların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92'nci maddesi kapsamında memuriyet kadrosuna atanma hakları olduğunu ifade etti.

Tahtasız, uzman çavuşların haklarının bir an önce verilmesi gerektiğini belirterek, "Vatan ve millet için sahada canını ortaya koyarak görev yapan kahramanların atanma talepleri kurumların inisiyatifine ve birilerinin iki dudağı arasına bırakılmıştır. Görevi bırakmış olsun, görev başında olsun uzman çavuşlar her Türk askeri gibi birilerinin iki dudağının arasına sığmayacak kadar kıymetlidir. Onları ellerinde evraklarıyla kurum kurum gezdirmek ise AKP'nin ayıbıdır. Yaşanan mağduriyetin bitirilmesi ve kahramanların haklarının teslimi için uzman çavuşların memuriyet kadrosuna atanmasının önü açılmalıdır,'' dedi.