Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında düzenlemeler yapılacağını, emekli maaşlarını ve kamu çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını belirtti. EYT'lilerle ilgili konuşan Bakan Bilgin, "EYT sorunu ile ilgili konular da gündemimizde, çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’nin çalışanlarının her problemi ve her sosyal sorunu bizim çözmemiz gereken sorundur ve bunların çözümü bizim görevimizdir" dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkan Yardımcısı Alper Özüpak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla durumu değerlendirdi.

Özüpak, "2 milyonluk Mitingden 1 gün önce ve sonrasında açıklama yapan bakanımız EYT için çalışma yapıyoruz demek zorunda kaldı Gündememizde yok dediginde bizi üzmüştü Siyasi partiler bundan sonra EYT için daha dikkatli çalışma içinde olacaklar Amacımız seçimden önce haklarımızı almak" ifadesini kullandı.

Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti