ABD ordusu, 'bugün erken saatlerde Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızları destekli milislerin kullandığı bölgeleri hedef alan isabetli hava saldırıları düzenlediği' açıklamasını yaptı. Buna göre hava saldırısı emri, 15 Ağustos'ta ABD güçlerinin Suriye'deki üslerine roket ve İHA saldırılarına misilleme olarak Başkan Joe Biden tarafından verildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Joe Buccino'dan Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor'da İran Devrim Muhafızları bağlantılı grupların altyapı tesislerine isabetli hava saldırıları düzenlendiği açıklaması geldi.

''Şii Afganların Fatimiyyun Tugayı vuruldu, 6 ölü var''

Suriye ve İran'dan doğrulama gelmemişken, ilkin Suriyeli muhalifler, 'ABD hava saldırılarının Afganistan'dan Şii savaşçılardan oluşan Fatimiyyun Tugayı tarafından yönetilen Ayaş Kampı'nı hedef aldığını ve en az 6 Suriyeli ve yabancı savaşçının öldürüldüğünü' duyurdu.

Endonezya'da sel ve toprak kayması yaşandı: 15 ölü Endonezya'da sel ve toprak kayması yaşandı: 15 ölü

''İsabetli, orantılı, kasıtlı eylem''

CENTCOM açıklamasında kimin hedef alındığı ve can kayıplarına açıklık getirilmedi. 'ABD ordusunun Başkan Joe Biden'ın emriyle tırmanma riskini sınırlamayı ve zayiat riskini en aza indirmeyi amaçlayan orantılı, kasıtlı eylemde bulunduğu' dile getirilen açıklamada, “Bugünkü saldırılar ABD personelini korumak ve savunmak için gerekliydi” denildi.

Buccino'ya göre 'can kaybı yok'

Albay Joe Buccino, ayrıca CNN'e yaptığı açıklamada, 'hava saldırılarının mühimmat depolama ve lojistik için kullanılan bir tesisteki 9 depoyu vurduğunu, ABD ordusunun başlangıçta 13 depodan 11'ini vurmayı planladığını, ancak etrafta insan grupları görüldükten sonra 2 hava saldırısını iptal ettiğini' anlattı. Buccino, 'ilk değerlendirmelerin kimsenin öldürülmediğine işaret ettiğini' sözlerine ekledi.