Milyonlarca insanın her gün alışverişi için tercih ettiği BİM Birleşik Mağazalar AŞ ile ilgili gündem olacak bir gelişme yaşandı.

130 kişiye yakın işçinin çalıştığı Balıkesir Bölge deposunda çalışanlarıbn hasta olmamalarına rağmen iş göremez raporu aldığı iddiasıyla BİM'den il sağlık müdürlüğüne başvuru yapıldı.

Evrensel'in haberine göre hastanelere gönderilen yazıyla konunun araştırılması istenirken, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Balıkesir Şubesi “Zaten zor şartlar altında çalışan sağlık emekçileri olarak bu hadsiz ve soyut ithamları kabul etmiyor ve baskının her türlüsünü reddediyoruz” açıklamasında bulundu.

BİM'DEN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE YAZI

Market zinciri BİM, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğüne gönderdiği yazıda, “Bazı şirket çalışanlarımızın hasta olmamalarına ve herhangi bir rahatsızlıkları bulunmamalarına rağmen keyfi olarak; müdürlüğnüze bağlı hastaneler ve aile hekimlerinden süreli iş göremez raporu aldığı tespit edilmiştir. Bu durum, rapor alan personellerimizce de suistimal edilmekte, çalışabilir vaziyette olan kişiler de işbu hususu menfaat elde etmeye yönelik alternatif bir yol olarak kullanılmaktadır” ifadeleri kullanldı.

Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası'nın faiz kararı 1 hafta önceden duyuruldu! Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası'nın faiz kararı 1 hafta önceden duyuruldu!

Şirketin iş göremez raporlarının sorgulanmasını istemesi üzerine il sağlık müdürlüğü, bu yazıyı bağlı sağlık kuruşlarına göndererek gereğinin yapılmasını istedi.

SES: "BU İTHAMLARI KABUL ETMİYORUZ"

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Balıkesir Şubesi, BİM'in yazısı sonrası İl Sağlık Müdürlüğü'nün talimatına tepki gösterdi.

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Sendikanın açıklamasında şirket tarafından gönderilen yazının hekimler üzerinde baskı kurulmak istendiğine işaret edildi. 

Açıklamada, “İlgili mevzuata göre hekimler yaptıkları muayene sonucunda edindiği vicdani ve fenni kanaata ve şahsi müşahadesine göre rapor tanzim ederler. BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. Balıkesir Bölge Müdürlüğü'nce yazılan yazının İl Sağlık Müdürlüğü tarafından doğrudan dağıtıma çıkarılması hekimlik mesleğine ve sağlık emekçilerine müdahaledir. Zaten zor şartlar altında çalışan sağlık emekçileri olarak bu hadsiz ve soyut ithamları kabul etmiyor ve baskının her türlüsünü reddediyoruz.” ifadeleri yer aldı.