Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında taşeron işçilere kadro gelecek mi sorusuna cevaben ilerleyen dönemde gündeme geleceğini söylemişti. Bilgin'in açıklamasının ardından çok zaman geçmesine rağmen binlerce vatandaşın mağdur olduğu taşerona kadro konusunun gündeme gelmemesi işçilerin ve ailelerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. 

Taşeron işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar.

Kadro bekleyen taşeron işçiler seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan taşeron işçiler kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?

CHP'li Burcu Köksal Meclis'e taşıdı!

Taşerona kadro meselesini Meclis'e taşıyan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, 

''Yıllardır kadro bekleyen ancak AKP iktidarının görmezden geldiği karayolları çalışanları, kamu çağrı merkezi çalışanları, müşavir firma çalışanları, HBYS çalışanları, radyoloji ve emar çalışanları, sterilizasyon ve dezenfeksiyon çalışanları, diş protez çalışanları, 4 Aralık mağdurları, sosyal tesis çalışanları, belediye şirket işçileri, Vakıfbank güvenlikleri, KİT çalışanları, kiralık araç şoförleri, fizyoterapistle, yemekhane çalışanları, laboratuvar teknikerleri, ASM grup elemanları, biyomedikal teknikerleri, anestesi teknikerleri ve tüm taşeron çalışanlar, cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözüdür. İktidarımızda kadronuzu alacaksınız ayrıca MEB bünyesinde geçici işçi statüsüyle çalışan 32 bin emekçi, şeker fabrikalarında ormanda çalışan geçici işçiler, Çaykur mevsimlik işçileri, hepiniz iktidarımızda kadrolu olacaksınız.''  dedi.