Ebeveynler için çocukla tatil yapmak, gereken tedbirler alınmadığı takdirde zorlu bir süreç hâline gelebilir. Özellikle tatile çıkıldığı zaman uzmanlar, çocuğun belirgin olan bazı alışkanlıklarının değiştirilmemesini tavsiye eder. Çocukla huzurlu bir tatil için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını şu başlıklar altında inceleyebiliriz:

Hıdırellez'de nasıl dilek tutulur? Gül ağacına dilek dileme ne zaman? Hıdırellez'de nasıl dilek tutulur? Gül ağacına dilek dileme ne zaman?
  • Tatil planınızı belirleyin
  • Ulaşım için kullanacağınız aracı kesinleştirin
  • Bavul hazırlığını ihtiyaca göre yapın
  • Çocuğunuzun yemek ve uyku düzenini bozmayın
  • Yanınızda size destek olacak birini götürün
  • Anne - baba arasında iş bölümü yapın
     

Tatil Planınızı Belirleyin

Huzurlu ve yolunda giden bir tatil geçirmek için yapmanız gereken ilk şey plan yapmak olmalıdır. Özellikle de bu tatili çocuğunuzla yapacaksanız bir plan yapmak, tatilinizi keyifli bir şekilde geçirmek için kilit bir role sahiptir. Bununla birlikte plansız bir şekilde tatile çıktığınızda kafanızda şu şekilde sorular da oluşabilir; ‘’Konaklama yeriniz neresi olacak?, Hangi ulaşım yolunu seçeceksiniz?, Şehrin terminalinden konaklama yerine ulaşım nasıl?, Götürmeniz gereken eşyalar neler?, Tatil sırasında çocukla ilgili iş bölümü nasıl olacak?’’ gibi pek çok soruların cevaplarının havada kalıp işleri zorlaştırmaması için tatil planı yapmanız büyük önem arz etmektedir. Plan yapmanız ve bu plana uymanız hâlinde her şey çok daha kolay olacaktır.

Ulaşım için Kullanacağınız Aracı Kesinleştirin

Çocukla tatil için en önemli noktalardan biri de ulaşım aracını önceden belirlemektir. Tatile gideceğiniz yer, kısa mesafede ise araba doğru bir tercih olabilir. Böylece araba tercih etmeniz hâlinde çocuğunuzun ihtiyaçlarına göre mola verebilirsiniz. Bununla birlikte arabanızda mutlaka çocuğunuza uygun yiyecek ve içecek bulundurmalısınız. Yastık ve örtü gibi eşyalar almayı da ihmal etmemelisiniz.

Öte yandan, uzun mesafede bir tatil yeri tercih ettiyseniz uçak daha doğru bir seçim olacaktır. Uçakta cam kenarında oturmak, çocuğunuzu oyalamak için daha ideal bir yer seçimidir. Ancak uçağa binmeden önce check-in yaptırmanız, en önemli tavsiyelerimizin başında gelir.

Bavul Hazırlığını İhtiyaca Göre Yapın

Bavul hazırlamak bazen kafa karıştırıcı olabilir. Deniz kenarı bir tatil tercih ettiyseniz mayo, tişört ve şort en çok ihtiyaç duyacağınız kıyafetler olacaktır. Bunun yanı sıra, gözlük, güneş kremi, şapka ve deniz terliği de almayı unutmamalısınız. Çocuğunuzun favori oyuncaklarını da yanınıza alarak onun ilgisini çekebilirsiniz. Böylece kendinize zaman ayırabilirsiniz.

Çocuğunuzun Yemek ve Uyku Düzenini Bozmayın

Tatil dönemi boyunca çocuğunuzun beslenme ve uyku düzenini devam ettirmeniz, onun huysuzlaşmasını engelleyecektir. Yola çıkış saatinden başlayarak bu düzenini bozmamaya özen göstermeniz, huzurlu bir tatil için oldukça önemlidir.

Yanınızda Size Destek Olacak Birini Götürün

Yanınızda size destek olacak birini götürmek, ekstra maliyete neden olsa da rahat bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır. Destek olacak kişinin çocuğunuzla ilgilendiği zamanlarda siz de eşinizle baş başa vakit geçirebilirsiniz.

Anne - Baba Arasında İş Bölümü Yapın

Çocukla çıkılan tatilde genelde asıl tatil yapan kişi çocuklardır. Ebeveynler ise bu sırada sorunsuz bir tatil geçirmeye çalışır. Ancak anne de baba da tatil yapmak istiyorsa iş bölümü yapmaları çok önemlidir. Aksi takdirde tatil için harcanan zaman ve para boşa gidebilir.