Hizmet-İş'ten Mamak Belediyesinde işten çıkarılanlara destek: Keyfi kararlarla insanlar işinden ediliyor Hizmet-İş'ten Mamak Belediyesinde işten çıkarılanlara destek: Keyfi kararlarla insanlar işinden ediliyor

Çorum Belediyesi'nde taşeron işçi olarak çalışan ve KHK ile kamuda sürekli işçi kadrosuna alınan bin 311 kişi için belediye ile  Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında ilk kez toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşme ile işçiler yüzde 37 zam ve sosyal haklar elde etti. 

"HER İKİ TARAF DA DÜŞÜNÜLDÜ"

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, toplu iş sözleşmesiyle en düşük işçi yevmiyesinin 88 liradan 99 liraya yükseldiğini söyledi.

Zam görüşmelerinde iki tarafında ihtiyaç ve imkanlarını gözettiklerini belirten Gül, "Bu sözleşmeyle  evli personelimiz aile yardımı almaya başlayacak. İkramiyede yüzde 420 oranında  artış yaptık. Çocuk yardımlarında yüzde 174, yemek ve yakacak yardımlarını yüzde  40, dini bayramlarda yaptığımız yardımda yüzde 87, öğrenim yardımlarında yüzde 91  artış sağladık. Daha önce sözleşmede olmayan mama, bez ve sünnet yardımı gibi  kalemleri de ekledik." ifadelerini kullandı.

"SÖZLEŞMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız  ise yaptığı konuşmada "Taşeron kardeşlerimizle toplu iş sözleşmesi  imzalayamıyorduk. Bu bizim için bir hüzündü. Taşeron işçilerin kadroya  alınmasında Hak-İş'in ciddi emeği var. 2016 yılında başlattığımız süreçten  bugünlere geldik. Taşeron kardeşlerimizin kadro aldıktan sonra ilk toplu sözleşmelerini imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

 

Editör: TE Bilişim