Kuran kursları, din eğitimi ve öğretimi için önemli bir rol oynamaktadır. Ancak birçok öğretici, geçici ve yasal bir statüye sahip olmayan bir şekilde çalışmaktadır. Bu durum, öğretmenlerin emeklerinin karşılığını tam olarak alamamalarına ve sosyal haklardan yeterince yararlanamamalarına neden olmaktadır.

750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor! 750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor!

Öğreticiler, Kuran kurslarındaki eğitim sürecinde önemli bir rol oynadıklarını ancak yasal bir statüye sahip olmadıkları için  mağduriyet yaşadıklarını dile getiriyorlar. Birçok öğretici kadrolu olmamanın getirdiği sorunlarla uğraşıyor. 

Fahri Kur'an kursu öğreticileri, daha iyi çalışma koşulları, emeklerinin karşılığını adil bir şekilde alabilmeleri ve sosyal haklarından tam olarak faydalanabilmeleri için mücadele ediyor.

Fahri öğreticiler kadroya alınacak mı?

Diyanet Fahri Kur'an Kursu öğreticilerinin uzun süredir verdikleri kadro mücadelesine karşılık Diyanet Başkanlığı'ndan henüz net bir adım atılmadı. Ancak Türk Diyanet Vakıf-Sen Başkanlığı yaptığı açıklamaya göre Fahri Kur'an Kursu öğreticilerinin kadro talepleri gerçekleşene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.

"Öncelikle geleceğimiz yavrularımıza ve yetişkin vatandaşlarımıza yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i, dinimiz İslam’ın emir ve yasaklarını, anne baba sevgi ve saygısını öğreten ve örnek olan Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerimiz kadroyu hak etmektedirler.

Sözleşmeli çalışanların kadroya geçişi için düzenlenen ve TBMM’de kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlanacak olan Kanun’a Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyımların kadroya geçirilmesi sağlanmıştır.

Kanunun hazırlanması, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile Genel kurulda görüşülmesi sırasında, Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerimizin de kadroya geçirilmesi için, Sendika ve Türkiye Kamu-Sen olarak gerekli girişimlerde bulunduk. İnşaallah kadro alınıncaya kadar da mücadelemiz sizlerle birlikte sürecektir.  "

Bu talepler, Türkiye'deki dini eğitim alanında kişilerin hakları ve statüleri konusunda bir dönüm noktası olabilir. Fahri Kur'an Kursu öğreticileri, yasaya dahil olmak üzere haklarının korunmasını sağlama çabaları, ilerleyen dönemdeki gündemin odağında yer alabilir.