Diyarbakır'da 1.Off Road Festivali yapıldı. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nce ortak düzenlenen festival 7 ilçeyi kapsadı. 
Festivale Diyarbakır, Antalya, Giresun ve İstanbul'dan toplam 35 offroad ekibi katıldı.

DİYARBAKIR’DAKİ OFFROAD FESTİVALİNE HDP YALANI 

Yenişehir, Sur, Bağlar, Kayapınar ilçelerinde halaylar eşliğinde, Türk bayraklarıyla kardeşlik konvoyu yapılırken, Eğil ilçesinde kırsal mahallelerde ikamet eden çocuklar Offroad arçalarıyla şehir turu attılar.

Pendik'te korkutan yangın! Pendik'te korkutan yangın!

Gece boyunca Lice ilçesinde Diyarbakırlı gençlerin ve misafir offroadçıların katılımıyla halaylı horonlu gerçekleştirilen gece kampının ardından, ertesi gün Kulp- Lice yolunda coşkulu bir offroad gösterisi gerçekleşti.

Yıllardır adı terörle anılan LİCE ‘de ve çatışmalarla hatırlanan SUR İlçesinde gerçekleştirilen bu festivalin oluşturduğu KARDEŞLİK İKLİMİNDEN rahatsız olan HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ve HDP Milletvekili Meral DANIŞ; sözkonusu festivale katılmamış bir aracı ve festivalde hiç olmayan bir afişi varmış gibi gösterip iftira atarak festivali iftira ve yalanla gölgelemeye çalıştılar.

Hazımsızlıklarını gizleyemeyen HDP’li Meral DANIŞ ve DERSİM DAĞ; Kardeşlik Festivaline en çok katılım sağlayan Giresun Çotanak OffRoad ekibini Diyarbakır’a festivale davet eden (Giresunlu olan) Diyarbakır Vali Yardımcısı Murat YILDIZ hakkında da meclise soru önergesi verdiler.

Söz konusu yalan haber ve iftira ile festivalin oluşturduğu kardeşlik iklimini gölgelemeye çalışan HDP Milletvekillerine sosyal medyadan tepkiler yağdı.