"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2639 %0.13
37,1458 %0.33
2.294.462 %-2.304
3.013,79 0,72
Ara
İşçi Haber Ekonomi Dolar ve euro kaç TL oldu? İşte son durum...

Dolar ve euro kaç TL oldu? İşte son durum...

Dün açıklanan enflasyon rakamları beklentinin altında gerçekleşti. Peki bu durum dolar ve euro piyasasına nasıl etki etti? Dolar ve euro güne kaç TL ile başladı? İşte detaylar...

Dün açıklanan enflasyon rakamlarının beklentilerin oldukça altında kalmasıyla birlikte dolar kuru perşembe gününe 32,55 TL'den, euro ise 35,10 TL'den başladı. 

Piyasaların, memurların ve emeklilerin beklediği kritik haziran ayı enflasyonu aylık yüzde 1,64, yıllık bazda ise yüzde 71,6 düzeyinde gerçekleşti. Beklentiler yüzde 72,5 seviyesindeydi.

Bu rakamlar sonrası, hükümetin beklediği dezenflasyon süreci de başlamış oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklanan rakamların ardından dezenflasyon sürecinin başladığını belirterek, "Mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerinin ima ettiği enflasyon eğilimi yıl sonu hedefimizle uyumludur." dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının özetini yayımladı. Geçtiğimiz hafta yapılan toplantının özet metninde, "Kurul, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir." ifadelerine yer verildi.

Bugün Reuters'e röportaj veren Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Henüz kat edecek mesafemiz var, sıkılığı koruyarak verilerin dezenflasyon patikamız doğrultusunda oluşmasını bekleyeceğiz." dedi. "Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş görmek istiyoruz." diyen Karahan, enflasyonu düşürme konusunda "son derece kararlı" olduklarını vurguladı. Başkan Karahan, haziran verisiyle sağlıklı bir çıkarım yapılamayacağını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *