Maymun çiçeğinin olağandışı yayılması göz önüne alındığında , Dünya Sağlık Örgütü (WHO) çeşitli önlemler alınmasını istiyor, ancak alarm için bir neden görmüyor.

Dünya Sağlık Örgütü üst düzey yetkilisi bugün yaptığı açıklamada, önceliğin endemik olmayan ülkelerde maymun çiçeği içermesi gerektiğini ve bunun hızlı eylemle elde edilebileceğini söyledi.

Tipik olarak hafif bir viral enfeksiyon olan Monkeypox, Afrika ülkelerinde endemiktir, ancak Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri gibi endemik olmayan ülkelere yayılması endişeleri artırmıştır. Şimdiye kadar, virüsün daha önce dolaşımda olmadığı yaklaşık 20 vakada 200'den fazla doğrulanmış veya şüphelenilen ülke var.

DSÖ Küresel Bulaşıcı Tehlikeye Hazırlık Direktörü Sylvie Briand , BM sağlık ajansının yıllık toplantısında üye ülkelere verdiği teknik brifingde , "Şimdi doğru önlemleri alırsak, onu kolayca kontrol altına alabileceğimizi düşünüyoruz." dedi.

Daha fazla yayılmayı önlemek için bir fırsat penceresi olduğunu vurguladı ve bulaşma koronavirüs gibi diğer virüslerden çok daha yavaş olduğu için genel halkı endişelenmemeye çağırdı .

DSÖ yetkilileri, şu anda toplu aşılamaya gerek olmadığını , ancak enfekte kişilerin yakın temasları için mümkün olan yerlerde hedefli aşılama yapılması gerektiğini söyledi.

DSÖ Acil Durumlar Programının bir parçası olan DSÖ çiçek hastalığı sekreterliği başkanı Rosamund Lewis, "Vaka incelemesi, temaslı takibi, evde izolasyon en iyi bahisleriniz olacaktır" dedi.

Araştırmacılardan anksiyete ve depresyonla mücadele için dikkat çeken öneri Araştırmacılardan anksiyete ve depresyonla mücadele için dikkat çeken öneri

Bu haberde kaynak ANews'tir.