Dünya mutfağından birçok yemeğin değerlendiren ve gastronomide önemli bir yeri olan Taste Atlas, dünyanın en kötü 100 yemeğini açıkladı. Listede 2 tane Türk yemeğinin olması dikkat çekerken 7.sırada Karadeniz mutfağının meşhur yemeği yer aldı. 

Yağışlı hava geliyor, sıcaklıklar düşüyor Yağışlı hava geliyor, sıcaklıklar düşüyor

İlk sırayı İzlanda'nın tütsülü köpek balığı eti olan 'Hákarl' aldı. Hákarl, İzlanda'nın iyileştirilmiş köpekbalığı etinden yapılan ulusal bir yemek olarak tanımlandı.

İkinci sırada ise İsrail'den gelen 'Yeruşalmi Kugel' bulunuyor. Bu lezzet, karamelize şekerle kaplanmış ince pişmiş eriştelerden yapılan bir güveç olarak tarif edildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen 'Ramen burger', listede üçüncü sırayı almış durumda. Ancak, Türkiye'den de iki yemek bu ilginç listeye dahil oldu. 

Karadenizlilerin severek tükettiği lahana çorbası, 2.3 puanla liste üzerinde 7. sırada yer aldı. Listenin diğer Türk lezzeti olan 'Kaymaklı kayısı', 2.7 puan alarak 59. sıraya yerleşti.

Bu liste, katılımcıların farklı damak zevklerini yansıtsa da, Türk mutfağının çeşitli lezzetlerinin uluslararası bir değerlendirmede yer alması dikkat çekti.